Gültekin Uysal: Bu masa ne çatlar ne yıkılır

Gültekin Uysal: Bu masa ne çatlar ne yıkılır
Attığı bir mesajla isim vermeden Davutoğlu ve Babacan'ı hedef alan DP lideri Gültekin Uysal bugün yapılacak 6 liderin toplantısı öncesi yaptığı açıklamada "Bu masa öyle sağlam ki ne çatlar ne yıkılır" dedi.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, 10 Nisan'da sosyal medya hesabı üzerinden "Türk Milleti’nin Cumhurbaşkanı Adayı ile ilgili beklentisinin 3 ölçüsü var; 1) 20 yıllık Akp döneminde sorumluluğa ortak olmamış olmak, 2) Seçilebilirlik, 3) Seçim sonrası 20 yılda Akp tarafından ‘devr-i sabık’ muamelesine maruz kalan TC Devleti’ni kurucu bir ruhla yeniden tesis etme yetisi!" açıklamasını yaptı. Uysal'ın bö ifadeyle altılı masadaki Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'nu hedef aldığı ileri sürüldü.

Uysal, bugün kendi ev sahipliğinde yapılacak Liderler zirvesinin üçüncü toplantısı öncesi Sözcü'den Emin Özgönül'e konuştu: “Bu masa öyle sağlam ki ne çatlar ne yıkılır. İktidar, safsata ve kara propoganda ile muhalefeti bölüp, masayı dağıtmak istiyor ama gayretleri boşuna” dedi.

Uysal, 6 lider arasında samimi bir beraberlik olduğunu belirterek şunları söyledi:

Bu masa öyle sağlam ki, ne çatlar, ne de yıkılır. Bizim irademiz, milletin derinleşen toplumsal talebi ve beklentisi var. İktidar, muhalefeti bölüp parçalamak üzerine bir gelecek planlıyor. Safsata ve kara propoganda ile masayı dağıtmak istiyor ama gayretleri boşuna. 6 lider arasında çok samimi ve medeni bir ortam, duygu birlikteliği var. Bizim bulunduğumuz ortamda sıcak rüzgarlar eser. Sayın Bakan, Sayın Başbakan, Sayın Genel Başkan resmiyeti de olmaz.

Politika