Gültekin Uysal, Erdoğan'ın Central Park gezisini yorumladı: Keşke Gezi Parkı'nda gezebilseydi

Gültekin Uysal, Erdoğan'ın Central Park gezisini yorumladı: Keşke Gezi Parkı'nda gezebilseydi
Demokrat Parti lideri Gültekin Uysal, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Central Park gezisine ilişkin, "Gönlümüz arzu eder ki; Sayın Erdoğan Central Park'ta böyle gezerken keşke Gezi Parkı'nda gezebilseydi. Kuğulu Park'ta gezebilseydi. Ama baskıcı rejim ve yöneticileri öyledir" dedi.

Demokrat Parti lideri Gültekin Uysal, Halk TV'de İsmail Küçükkaya ile Yeni Bir Sabah'ın konuğu oldu. Altılı Masa'ya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Uysal, "Çok formel bir, prosedürel bir toplantı düzeni yok. Neticede insani hukuklarımız da var. Geçmişte beraber siyaset yapmış, karşı karşıya da gelmiş masa etrafında siyasi liderler de var. Aslında zaman içerisinde hep şuna inanırım, aynı fikirde olmanız yetmez duygudaşlığı ortaya çıkarmanız lazım ki bir enerji ortaya çıksın. Bu masanın varlık sebebi de orasıdır. 20 yılda muhatap olduğumuz hukuksuzluklar, usulsüzlükler, yolsuzluklar ve her birimizin nefes sahasının daraltılmış olması demokrasi, hukuk temelinde bir araya gelme mecburiyetini ortaya çıkardı. Bu mecburiyetin fotoğrafıdır Türkiye'de" dedi.

Toplantıda yaptıkları değerlendirmelerin paylaşabilecekleri kısımlarını kamuoyuyla paylaştıklarını belirten masada can alıcı gündemi de konuştuklarını belirtti ve "Önümüzdeki dönemle ilgili artık en kritik eşiğindeyiz, bundan sonra daha somut kararlar alacağımız toplantılar olacaktır" dedi.

Küçükkaya'nın sorduğu ve Uysal'ın verdiği yanıtlar şu şekilde:

Hepsiyle yakın ilişkidesiniz ancak gözlemim doğruysa Sayın Akşener'le bayağı yakınsınız çünkü aynı damardan geliyorsunuz. Doğru mu bu?

"Elbette Sayın Akşener'le biz geçmişte Doğru Yol Partisi içinde, insani olarak da, bir önceki seçimde iş birliğimiz de var. Her bir liderle farklı hukukumuz var. Sayın Karamollaoğlu, pek çok tecrübenin içinden geçmiş. Mesela 1950 yılında Türkiye'de 3 bin üniversite öğrencisi var. Türkiye'yi inşa etmiş geleneğin içinden gelen çok yetkin bir isim. Diğer liderler de..."

Politika