Güney Kore parlamentosu tasarıyı kabul etti: Ülkede herkes 1-2 yaş gençleşecek

Güney Kore parlamentosu tasarıyı kabul etti: Ülkede herkes 1-2 yaş gençleşecek
Güney Kore'de üç ayrı yaş hesaplama sisteminden uluslararası standart sisteme geçiş kabul edildi. Bu da herkesin bir-iki yaş gençleşmesini sağlayacak.

Güney Kore parlamentosu, yaşın doğum tarihine göre verildiği uluslararası yaş sayma sisteminin kullanılmasını gerektiren yasa tasarısını kabul etti. Değişiklik Haziran 2023'te yürürlüğe girecek.
Sputnik'teki habere göre Güney Kore'de üç ayrı yaş hesaplama sistemi kullanıyor:
Kore yaş sistemi: İnsan (anne karnındaki 9 aylık gelişmesi dikkate alınarak) doğumda 1 yaşında kabul edilir ve her yılbaşında yaşı bir yıl daha artar. Buna göre Aralık 2020'de doğan bebek şu sıra 3 yaşında olur.
Yılbaşı doğum günü sistemi: Doğduğunuzda 0 yaşında sayılırsınız ve yılbaşında yaşınıza bir yıl eklersiniz. Buna göre Aralık 2020'de doğan bebek, iki yeni yıl kutlaması görüp geçirdiği için şimdi 2 yaşında olacaktır.
Uluslararası doğum günü sistemi: Her yıl doğduğunuz tarihte bir yaş daha yaşlanıyorsunuz. Aralık 2020'de doğan herkes şu anda 1 yaşında (veya teknik olarak 16 aylık) olur.
Çoğu vatandaş, bir kişinin doğar doğmaz 1 yaşında olduğu ve her yılbaşında bir yaş daha aldığı 'Kore yaşı' sistemine uyuyor. Bu durumda 31 Aralık'ta doğan bebek, ertesi gün 2 yaşında sayılıyor.

Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol, bu yılın başındaki seçim kampanyasında, 'gereksiz sosyal-ekonomik maliyet ve kargaşa yarattığını' söyleyerek, ülkenin yaş sayma sistemlerini birleştirme sözü vermişti.

Yoon, değişikliğin parlamentodan geçmesinin ardından, "Ülkemizin tüm yurttaşları hazirandan itibaren 1 ya da 2 yaş gençleşecek" dedi.

Dünya