Güngören Belediyesi'nin çöp ihalesi Albayrak grubuna verildi

Güngören Belediyesi'nin çöp ihalesi Albayrak grubuna verildi
AKP’li Güngören Belediyesi, kent temizliği ve çöp toplama ihalesini Yeni Şafak gazetesinin de bağlı olduğu Albayrak Holding’e verdi. Holdingin yönetiminde Erdoğan’ın yakın arkadaşı Nuri Albayrak yer alıyor.

Yeni Şafak gazetesinin de sahibi olan Albayraklar Grubu AKP'li Güngören Belediyesi'nden milyonlarca liralık bir çöp toplama ve kent temizliği ihalesi aldı.

BirGün'den Filiz Gazi'nin aktardığına göre, Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre, İstanbul’daki AKP’li Güngören Belediyesi, 29 Kasım’da “Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, araç ve makine ile yapılan kent temizliği, çöplerin toplanması ve nakil işi” adı altında bir ihaleye çıktı. 6 Aralık'ta açıklanan sonuç ilanına göre, ihale 8 milyon 198 bin TL’ye Yeşil Adamlar Atık Yönetimi ve Taşımacılık Anonim Şirketi’ne verildi.

Milyonlarca liralık ihale, Kamu İhale Kanunu’nun “Doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehlikesi gibi ani ve beklenmeyen olayların” ortaya çıkması durumunda kullanılması gereken tartışmalı maddesinde düzenlenen pazarlık usulüyle yapıldı.

YENİ ŞAFAK'IN SAHİBİ

İhalenin verildiği Yeşil Adamlar Atık Yönetimi ve Taşımacılık Anonim Şirketi, Yeni Şafak gazetesinin sahibi olan Albayrak Grubu’na bağlı. Şirketin 2010 yılından beri yurtdışında da atık yönetimi ve çevre temizliği faaliyetlerini devam ettirdiği biliniyor.

2 MİLYAR TL’LİK İHALE

Yeşil Adamlar Şirketi, 10 yılda kamudan 60’a yakın çöp toplama, kent içi temizlik ve araç kiralama ihalesi aldı. Bu ihalelerin toplam bedeli ise 2 milyar TL’yi buluyor. Şirketin ihale aldığı kurumların başında yine İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile iştirakleri ile AKP'li ilçe belediyeleri geliyor.

ERDOĞAN'IN ARKADAŞI

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı olduğu dönemde hızla büyümeye başlayan ve iktidara yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak gazetesinin de bağlı olduğu Albayrak Holding’e kamudan milyarlarca liralık devasa ihaleler veriliyor. Albayrak Holding’e bağlı şirketlerle tam 21 ayrı alanda iş yapan holding, inşaattan araç kiralamaya, sayaç okumadan çöp toplamaya kadar kamu kurumları ile belediyelerden çok sayıda işin ihalesini alıyor.

Albayrak Holding’in yönetiminde ise AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yakın arkadaşı Nuri Albayrak ile kardeşleri Ahmet Albayrak, Bayram Albayrak, Kazım Albayrak, Mustafa Albayrak ve Muzaffer Albayrak yer alıyor.

Gündem