Günlük kaybın yüzde 5.3'ü bulduğu Borsa İstanbul'da acil toplantı kararı

Günlük kaybın yüzde 5.3'ü bulduğu Borsa İstanbul'da acil toplantı kararı
Geçen haftayı yüzde 9 ekside kapatan Borsa İstanbul'da bugün BIST 100 endeksinde günlük düşüşün yüzde 5'e ulaşmasıyla devre kesici uygulanmıştı. Borsa için düzenlenen olağanüstü toplantı ile şu sıralarda Sermaye Piyasası Aracı Kuruluşlar Birliği'nde bu duruma çözüm aranıyor.

Geçen haftayı yüzde 9 ekside kapatan Borsa İstanbul'da sabah saatlerinde toparlanma görülürken öğleden sonra tekrar satışlar başladı. Satışlar ile endekste kayıp yüzde 5.3'ü buldu.

Bir süredir bankacılık hisselerinde yapılan olağanüstü işlemlerle 1.5 ayda yüzde 59 yükselen borsada günlerce tavan olan kamu bankaları ve bir kaç hissede bu kez sürecin tersine dönmüş olması ve taban satışlarının bugün de sürmesi nedeniyle acil zirve toplanıyor. Şu sıralarda Sermaye Piyasası Aracı Kuruluşlar Birliği'nde başlayan zirve ile duruma çare aranacak.

Bir kaç büyük borsa oyuncusunun kamu ve özel bankalar ile bar kaç reel sektör hissesinde 1.5 ay önce başlattığı işlemler ile önce olağanüstü yükselen ardından son 1 hafta bugünkü değer kaybı ile yüzde 14 düşen Borsa İstanbul'da durum sistemi tehdit etmeye başlayınca acil toplantı kararı alındı. Aracı kurumlar ve devlet kurumları şu sıralar Sermaye Piyasası Aracı Kuruluşlar Birliği'nde zirve gerçekleştiriyor.

Geçen haftayı yüzde 9 ekside kapatan Borsa İstanbul'da sabah saatlerinde toparlanma görülürken öğleden sonra tekrar satışlar başladı. Günlük kaybın yüzde 5.3'ü bulduğu ve Borsa İstanbul'un devre kesicilerinin çalışmasını zorunlu kılan gelişmelerde İş Bankası'nın MIR sistemini askıya almasının da etkili olduğu belirtildi.

Bir süredir bankacılık hisselerinde yapılan olağanüstü işlemlerle 1.5 ayda yüzde 59 yükselen borsada günlerce tavan olan kamu bankaları ve bir kaç hissede bu kez sürecin tersine dönmüş olması ve taban satışlarının bugün de sürmesi nedeniyle acil zirve toplanıyor.

Ekonomi