Gürsel Tekin: "CHP’nin cumhurbaşkanı adayı belli oldu"

Gürsel Tekin: "CHP’nin cumhurbaşkanı adayı belli oldu"
CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, “Koşullar her siyasi parti kendi adayını çıkaracak derse zaten CHP’nin adayı hazır” dedi.

Muharrem İnce’nin “Memleket Hareketi”ni kurarak CHP’den istifa etmesinin ardından CHP’nin cumhurbaşkanı adayı hesapları değişti iddialarına İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin’den yanıt geldi.

Milliyet’ten Tunca Bengin’ye konuşan Tekin,  “İnce’ nin ayrılmasıyla CHP’nin Cumhurbaşkanı  adayı hesapları değişti iddiaları. CHP artık CHP’li birini aday göstermek zorunda deniliyor?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Bu sistemin ruhu öyle bir şey önünüze koyuyor ki 50 artı 1’ i almak zorundasınız. Durum böyle olunca CHP’nin şöyle bir sorumluluğu var. CHP aynı zamanda Millet İttifakı’nın lokomotifi olan bir siyasi parti daha farklı sorumlu davranmak zorunda. Yani hem hiçbir arkadaşımızı kaybetmeyeceğiz aynı zamanda Millet İttifakı’nı da zedelemeyeceğiz.

Hatta mümkünse ittifaka yeni siyasi partileri, siyasi hareketleri de dahil etmek gibi bir görevimiz var. Böyle olunca da elbette CHP’nin adayı var ona hiç kimsenin tereddütü olmasın ama koşullar öyle bir noktaya getirir ki tek adayla çıkmak zorunda kalırsınız. O zaman tabii ki ittifaktaki siyasi partilerin de gönül rızasıyla aday belirlenebilir.” 

Tekin, CHP’nin adayının belli olduğunu belirterek “Evet, hazır ama isim veremem. Tarif etmeyeyim, tarif genel başkana düşer bana düşmez ayıp olur. CHP’li, aynı zamanda Millet İttifakı’ndaki siyasi partilerin de rahatsız olmayacağı rahatlıkla oy verebileceği bir şahıs olduğunu söyleyebilirim. Ama koşullar birinci turda tek aday olsun

Gündem