Gürsel Tekin'den Bülent Arınç'a sert tepki: Milleti kaosla tehdit etmeyin

Gürsel Tekin'den Bülent Arınç'a sert tepki: Milleti kaosla tehdit etmeyin
Türkiye'yi yasa boğan 7,7 ve 7,6'lık Kahramanmaraş merkezli, Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa'da büyük yıkımlara neden olan deprem sonrasında seçim ertelenmesi tartışmaları devam ediyor.

Depremde can kaybı artarken ve yıkımın etkisi sürerken Türkiye bir yandan da seçimin yapılıp yapılmayacağını konuşuyor. Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç geçen günlerde bir açıklama yapmış, deprem felaketinin ardından seçimlerin yapılamayacağını öne sürerek, seçimlerin ertelenmesi gerektiğini savunmuştu. Hukukçular ve muhalefet buna karşı çıkarak Anayasa'yı hatırlatarak seçimin ancak savaş halinde ertelenebileceğini söylemişti.

Arınç, seçimlerin ertelenmesine yönelik talebine gelen tepkilere yanıt verdi.

Arınç'ın "Diyorum ki “Bu şartlarda 18 Haziran’da seçim olmayabilir.” Bunun için yol gösteriyorum. Diyorum ki genel başkanlar grup başkanlarıyla toplanır da aynı fikre varırsa 400’ün üzerinde oyla anayasa değişikliği geçebilir. Yok böyle bir uzlaşma olmazsa, ne yapılabilir derseniz, kaos ortaya çıkar." sölerine CHP'li Gürsel Tekin tepki gösterdi.

'Milleti kaosla tehdit etmeyin'

Tekin Twitter'dan "Milleti kaosla tehdit etmeyin. Bu felaketin üstüne bir de “nasıl kaos çıkartırız” diye plan yapmayın. Bırakın artık şeytanlığı. Anayasa açık, seçime 4 ay var, YSK işini yapacak, sandık milletin önüne gelecek, millet kaderine karar verecek." mesajı paylaştı. (Kısa Dalga)

Gündem