Gürsel Tekin'den Kılıçdaroğlu resti: Genel Başkan devam ettiği sürece ben yokum

Gürsel Tekin'den Kılıçdaroğlu resti: Genel Başkan devam ettiği sürece ben yokum
Mayıs ayındaki seçimlerde yaşanan yenilginin ardından değişim tartışmalarıyla gündemde olan CHP'de farklı görevler için adı geçen Gürsel Tekin, Kemal Kılıçdaroğlu devam ettiği müddetçe aday olmayacağını söyledi.

Ekrem İmamoğlu’nun başlattığı değişim tartışmaları devam ediyor.

Gürsel Tekin’in adının İstanbul il başkanlığında geçmesiyle beraber, CHP’den konuya dair yalanlama geldi.

Tekin, tartışmalar üzerine Artı TV’den Ahmet Ayva’ya konuştu. Gürsel Tekin İl başkanlığı tartışmalarına kapıyı kapatmadı.

Tekin, değişim tartışmalarıyla ilgili; ‘’CHP’nin iktidar olma beklentisi konusunda da bir eleştiri özeleştiri yapması lazım. Bunu toptan bütün muhalefete söylüyorum. Değişmemek mümkün değildir. Cumhuriyet Halk Partisi'nin uzun süre iktidar olmamasına rağmen ayakta kalmasının tek sebebi değişime uygun davrandığı içindir" sözlerini sarf etti.

Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla beraber İstanbul Büyükşehir belediyesi için de adı geçen CHP’li vekil, aday olacak mı? sorusuna şu yanıtı verdi:

"Ben bir tartışma açmış değilim. Bireysel bir talebim de yok ama daha 2018 yılında bireysel bir talebim oldu. Bu konuda da çok ciddi bir çalışma da yaptım. Bugün İstanbul’un bütün mahallelerine dolaşan birebir çalışan bir insanım. Daha sonra sayın İmamoğlu konusunda karar verildi. Çok başarılı bir süreçte götürdü. Önümüzdeki günlerde de sayın İmamoğlu büyük olasılıkla devam edecek. İmamoğlu’nu da İstanbul’da çok başarılı buluyorum. Benim böyle bir talebim yok.

Siyasette iki arkadaşlık vardır; Bir, yol arkadaşlığı var, bir de yala arkadaşlığı var

Gürsel Tekin, CHP genel başkanlığı adaylığına dair isminin geçmesine de şu yanıtı verdi:

‘’Sayın genel başkanımızla ilgili, Sn. Genel başkan başladığı günden beri, ben genel başkanım yol arkadaşıyım. Siyasette iki arkadaşlık vardır; Bir, yol arkadaşlığı var, bir de yala arkadaşlığı var. Ben tarihimizin bütününde yol arkadaşlığı yapmışım. Sayın genel başkanımız devam ettiği sürece asla böyle bir talep açmayacağımı bir milyon kere söyledim. Ama bir gün sayın genel başkanımız evet ben çekileceğim derse, elbette ben de bir çok arkadaşlarım gibi bu talebi açarım.’’

'Genel merkezi şu konuda size ihtiyaç duyuyoruz derse, elbette bu görevi reddedecek durumda değilim'

Tekin’in İstanbul İl Başkanlığı’nda adının geçmesi ve tartışmaların büyümesi üzerine Tekin, ’İl başkanlığıyla ilgili, ben Cumhuriyet Halk Parti’nin okulunda yetişen bir insanım. Partinin bütün kademelerinde görev yaptım. Olabildiğince partime zarar verebilecek bir şey de yapmadım. Müşahit olarak başladım, hala da müşahidim. Tabii ki bir görev düşerse elbette bu görevden kaçacak bir insan değilim. Partimin genel başkanı, genel merkezi şu konuda size ihtiyaç duyuyoruz derse, elbette bu görevi reddedecek durumda değilim.’’

Haberin tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Politika