Haber-Sen: "TRT, yöneticilerimiz ve sendika temsilcilerimize soruşturmalarla baskı uyguluyor"

Haber-Sen: "TRT, yöneticilerimiz ve sendika temsilcilerimize soruşturmalarla baskı uyguluyor"
KESK'e bağlı Haber-Sen Yönetim Kurulu yaptığı açıklamada, yürüttükleri sendikal faaliyetlerden dolayı TRT yönetiminin sendika yöneticileri ve üyelerine baskı uyguladığını belirterek "Keyfi olarak yönetici ve temsilcilerimize soruşturmalar açılıp sendikal faaliyetlerimiz engellenmektedir” denildi.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na (KESK) bağlı Haber-Sen Yönetim Kurulu, yürüttükleri sendikal faaliyetlerden dolayı TRT yönetiminin sendika yöneticileri ve üyelerine baskı uyguladığını belirtti. Haber-Sen açıklamasında “TRT Yönetimi Yasaları ve Hukuku hiçe sayarak keyfi olarak yönetici ve temsilcilerimize soruşturmalar açıp sendikal faaliyetlerimize engellemeye çalışmaktadır. TRT Yönetimi, TRT Radyo binasının taşınma sırasında basına servis edilen bir fotoğraf bahane edilerek yönetici ve üyelerimiz hedef alınarak soruşturmalar başlatılmıştır"  denildi.

Haber-Sen Yönetim Kurulu yaptığı yazılı açıklamada eylemlerinden dolayı kendilerine TRT yönetimince baskı uygulandığını ileri sürdü. Açıklamada “Bizlerin yaptığı gerçek sendikacılık karşısında rahatsız olan siyasi iktidar ve örgütlü olduğumuz kurumların yöneticileri tarafından sendikalarımız susturulması gereken bir kurum olarak görülmüş, bu nedenle üyeleri baskı altına alınıp susturulmaya çalışılmış ve baskılar gün geçtikçe artmaktadır” denildi.

Haber-Sen’in açıklaması şöyle: 

"TRT varlıkları yani bu binalar halktan gelen gelirlerle finanse edildiğinden dolayı halkın özel mülklerini sorumsuzca bertaraf edemezsiniz.  Biz böyle bir bakış açısıyla TRT hepimiz Platformu katılımcısı olarak mücadelemize devam edeceğiz. Tabi bunları yaparken başka hususlarda eksiklikler varsa sendika olarak eleştirmeye ve kamu emekçilerinin kazanımına dönüşene kadar mücadele vereceğiz. Sanki Kurumda sadece KESK Haber-Sen’liler çalışıyormuş gibi, TRT Yönetimi, TRT Radyo binasının taşınma sırasında basına servis edilen bir fotoğraf bahane edilerek yönetici ve üyelerimiz hedef alınarak soruşturmalar başlatılmıştır.   

Aynı zamanda soruşturmaya konu olan fotoğrafın sendika üye, temsilci ve Genel Merkez Basın Yayın Sekreterimize ait olmamasına rağmen sanki bizim tarafımızdan servis edilmiş algısı üzerinden oluşturulan asla baskıyı kabul etmiyoruz.  Aynı zamanda bunun bir mobbing ve baskı aracı olarak kullanıldığını buradan ifade etmek istiyoruz. TRT yönetimi şunu bilmeli ki,  bu tür ayrımcılığı yapanlar hakkında hukuki süreci başlatarak hakkımızı arayacağız. “

(ANKA)

Gündem