Haber-Sen’den TRT spikeri Deniz Demir'le ilgili açıklama: İşten çıkarma yok

Haber-Sen’den TRT spikeri Deniz Demir'le ilgili açıklama: İşten çıkarma yok
TRT haber spikeri Deniz Demir’e ait olduğu öne sürülen Twitter hesabından “TRT kurumuyla ilişkim kesilmiştir” açıklaması üzerine Haber-Sen Genel Basın Sekreteri Banu Savaş, işten çıkarma ile ilgili herhangi bir tebligat olmadığını ifade etti.

TRT haber spikeri Deniz Demir, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı günü canlı yayında “Atatürk bizi ümmet olmaktan çıkardı, birey yaptı” demiş, ardından Demir’in TRT yönetimi tarafından görevden alındığı iddia edilmişti.

TRT haber spikeri Deniz Demir, 29 Ekim günü ana haberde, “Bugün Cumhuriyetimizin 99’uncu kuruluş yıl dönümüydü. Bizi ümmet olmaktan çıkarıp birey olma bilincini, Cumhuriyet aydınlığını, ilmini armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve tüm şehitlerimizi sevgi ve saygı ile anarken, Cumhuriyet’i zihninde ve kalbinde yaşayan, yaşatan ve bunu gelecek nesillere aktaran siz bu büyük millet, bu büyük devlet… Atatürk’ün kurduğu büyük Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşasın! 29 Ekim kutlu olsun!” ifadelerini kullanmıştı.

Deniz Demir adlı Twitter hesabı üzerinden ‘TRT kurumuyla ilişkim kesilmiştir’ açıklamasının ise sahte hesaptan yapıldığı ortaya çıktı.


Gerçek Gündem’e konuşan Haber-Sen Genel Basın Sekreteri Banu Savaş, Deniz Demir’in işten çıkarılmadığını söyledi. “Şu ana kadar genel müdürlükten kendisini arayan yok. Demir sadece hafta sonları çalıştığı için dün müdürü ona yayına gelmemesini söylemiş. Eğer soruşturma açılırsa da bu hafta içerisinde çarşamba veya perşembe kendisine tebliğ ederler. Şu an için işten çıkarılma söz konusu değil.”

“KURUM İZİN VERİRSE AÇIKLAMA YAPABİLİR”
Banu Savaş, Twitter üzerinden Deniz Demir adlı hesabın açıklamasının gerçek olmadığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Twitter üzerinden Deniz Demir adlı hesabın “TRT tarafından açılan sınavda 36 bin kişi arasından 2. olarak torpilsiz, emeğimle çalışmaya başladığım 18 yıldır da onurla ve gururla mesai verdiğim TRT kurumundan ilişkim kesilmiştir... Destek veren herkese teşekkürler. Ayrılıklar da sevdaya dâhildir” şeklinde yapmış olduğu açıklama gerçek değil. Bugün de kendisiyle konuştum zaten. Şu ana kadar genel müdürlükten veya müdürlerinden kendisini arayan yok. Haftaya cumartesi ve pazar da yayına çıkıp çıkmayacağını göreceğiz. Devlet memuru olduğu için şu dönemde bir şey söyleyemez anca kurum izin verirse açıklama yapabilir.”

Gündem