Depremin ikinci günü mutfağı alıp yardıma koştular: Bir kepçe çorba kalbimizden geliyor...

Depremin ikinci günü mutfağı alıp yardıma koştular: Bir kepçe çorba kalbimizden geliyor...
Şırnak'ın Uludere ilçesinden depremin ikinci Hatay'a yardıma gelen gönüllü ekip vardı: "Buraya yardım gitmediğini gördük ve bunun üzerine geldik. Burada dağıttığımız her bir kepçe çorba kalbimizden geliyor..."

ESRA TOKAT


Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından özellikle de depremden en çok etkilenen Hatay'da memleketin dört bir yanından gelen gönüllüler depremzedelere yardım etti. Bunlardan biri de Şırnak'ın Uludere ilçesinden gelen 6 kişilik gönüllü bir grup.

Uludere ilçesinden yola çıkan Gazi Sak, Yüksel Sak, Abdullah Soğun, Azat Soğun, Serkan Musaoğlu ve Cumhur Ceviz'den oluşan 6 kişilik gönüllü ekip depremin 2. günü Hatay'a gelmişti. Haberlere baktıklarında Hatay'a yardımın ulaşmadığını ve bunun üzerine yola koyulduklarını söyleyen ekip, Samandağ'da Atatürk Mahallesi'ne seyyar bir mutfak kurdu. Burda sıcak yemek yapan gönüllüler ardından yemekleri kazanlara koyarak köy köy dağıttı. O gün konuştuğumuz gönüllüler şunları söyledi:

'Hatay'a yardım gitmediğini gördük'

Gönüllü ekipten Gazi Sak, "Haberlere baktığımızda Hatay'a özellikle de Samandağ'a kimsenin gitmediğini gördük. Biz de gönüllü olarak oraya gidip dışarda kalan insanlara sıcak bir çorba yapmaya karar verdik" diyor.

'Verdiğimiz her kepçe çorba kalbimizin içinden geliyor'

Yüksel Sak ise "Gerçekten burada durum çok zor. Verdiğimiz her kepçe çorba kalbimizin içinden geliyor" diye konuşuyor. İnsanların burada gıdaya ve çadıra ihtiyaçları olduğunu ifade eden Serkan Musaoğlu ise "Gidilmeyen köylere gidiyoruz sıcak yemek veriyoruz" diyor.

Özel Haber