Haberlere de konu olmuştu: 'Türbülans çipi' hikayesinden dolandırıcılık çıktı!

Haberlere de konu olmuştu: 'Türbülans çipi' hikayesinden dolandırıcılık çıktı!
Uçaklarda türbülansı önleyen çip icat ettiğini belirterek, yatırım yapana yüzde kar payı vaadinde bulunan Çiğdem İlgün, 20 milyon liralık vurgun yaptı. İlgün'ün icat ettiğini öne sürdüğü çip yaklaşık beş ay önce, "Türbülans korkusunu yerli yazılım bitirecek" başlığıyla haber yapılmıştı.

Haberlere konu olan 'çip' iddiasından dolandırıcılık hikayesi çıktı.

Çevresine kendisini fizik mühendisi olarak tanıtan Çiğdem İlgün, Marmara Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak çalıştığını iddia ederek, geliştirdiği ve "CAFA CHIP" adını verdiği bir yazılımla uçakları türbülanstan önleyen çip yaptığını öne sürmüştü.

Bu yazılım sayesinde uçak türbülansa girmeden önce pilota uyarı verip uçağı en güvenli yeni rotaya geçmesi sağlanacaktı.

Yaklaşık 5 ay önce yazılı ve görsel medyada basını kullanarak kendisinin bu buluşunun reklamını yaptıran Çiğdem İlgün, geçtiğimiz nisan ayında da çıkan bu haberleri Instagram sayfasında paylaşarak, çevresinde daha çok güven kazandı.

Sabah'ın haberine göre, İlgün, türbülansı önlediğini söylediği projeyi Türkiye ve dünyada çok sayıda şirkete pazarladığını ve 150 milyon dolar yatırım yapıldığını iddia etti. Çiğdem İlgün'ün zikrettiği söz konusu paranın büyüklüğüne inanan mağdurlar, girişime para yatırmaya karar verdi.

İlgün, kendisine yatırım yapan kişilerin de yatırdıkları para üzerinden yüzde 30 kazanç sağladıklarını belirtip, insanların nasıl kazanç sağladığını gösteren hesap hareketlerini sosyal medyasından sürekli paylaştı.

Kendisine gönderilen paraları paylaşarak çok sayıda kişinin kendisine inanmasını sağlayan Çiğdem İlgün, başta kendi akrabaları olmak üzere pilot, doktor ve mühendislerin de arasında olduğu çok sayıda kişiyi yaklaşık 20 milyon lira dolandırdı.

Mağdurlar paralarını isteyince ortaya çıktı

İlgün, kısa bir süre yüzde 30'luk kar paylarıyla ödemeler gerçekleştirdi ancak mağdurlar verdikleri paraları peyderpey isteyince dolandırıcılık ortaya çıktı.

İstekleri reddedilen mağdurlar savcılığa giderek suç duyurusunda bulundu.

Mağdur avukatlarından Elif Nur Aydın, "İlk aşamada gönderilen paraların getirisiyle birlikte paraları mağdurlara geri göndermiş. Daha çok para koparmak maksadıyla güven tesis etmiş. Para akışından emin olan yatırımcılar daha çok getiri elde etmek amacıyla daha yüksek tutarda para gönderdiklerinde ise paraları belirtilen zamanda iade edilmemiş" dedi. (Kısa Dalga)

Gündem