Habersiz AKP’ye üye yapılan 200 kadın törenle CHP’ye geçti

Habersiz AKP’ye üye yapılan 200 kadın törenle CHP’ye geçti
Manisa genelinde AKP’ye üye oldukları e-devlet üzerinden yaptıkları sorgulama sonrası öğrenen 200 kadın istifa ederek CHP’ye geçti. CHP’ye üye olan 200 kadının parti rozetini CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka taktı.

2023 seçimlerine aylar kala hiçbir partiye üye olmayan vatandaşların kendi isteği dışında bir partiye üyelik kaydı yapıldığı haberleri gündemde olmaya devam ediyor.

Sözcü'nün haberine göre birçok ilde olduğu gibi Manisa'da da hiçbir partiye üyelik için kaydı başvurusu olmayan 200 kadının e-devlet üzerinden yaptığı sorgulama neticesinde yıllardır AKP'ye üyelik kaydının olduğu ortaya çıktı.

AKP'ye olduklarını sonradan öğrenen Manisa genelinden 200 kadın partiden istifa ederek CHP'ye geçti. CHP'ye katılan 200 yeni kadın üye için rozet takma töreni düzenlendi.

Şehzadeler ilçesindeki MASKİ İkiz Kuleler Konferans Salonu'nda düzenlenen rozet takma törenine CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka katıldı.

Rozet takma töreninde söz alan kadınlar, AKP'ye kendi istedikleri ve bilgisi dışında üye yapıldıklarını ve öğrendikten sonra partiden istifa ettiklerini ifade etti.

“5 YILDIR AKP'YE ÜYE OLDUĞUMU SONRADAN ÖĞRENDİM”

Rozet takma töreninde söz alan iki çocuk annesi Şenay İrtem, AKP'ye üye olduğunu CHP'ye üye başvurusu yaptığı zaman öğrendiğini dile getirerek, yaşadıklarını şu ifadelerle dile getirdi:

*7 senedir üye olmamama rağmen CHP kadınları ile iç içeydim. 1 sene önce eşim ‘O kadar aralarındasın. Neden partiye üye olmuyorsun' dedi.

*Daha sonda kadın kollarına giderek üyelik işlemimi yaptırdım. Bir süre geçtikten sonra bana partiden ‘CHP'ye üyeliğiniz kabul edilmedi' diye bir mesaj geldi.

*Daha sonra e-devlet üzerinden baktığımda 5 yıldır AKP'ye üye olduğumu öğrendim. 5 yıl önce bize AKP tarafından bir erzak yardımı yapıldı ve bir çok kağıt imzalattılar.

*Meğerse imzalatılan kağıtlar erzak yardımı için değil, AKP'ye üye olmamız için imzalatılan kağıtlarmış. Hemen AKP'den istifamı verip CHP'ye üye oldum.

“AKP'YE ÜYE OLDUĞUMA ÇOK PİŞMANIM”

CHP'ye katılan genç kadın yeni üye Nazlı Coşkun ise, AKP'ye üyeliğinin kendi bilgisi dışında yapıldığını, ailesinin AKP'li olmasına karşın kendisinin CHP'yi tercih ettiğini ifade etti.

AKP'den istifa edip CHP'ye katılan Nazlı Coşkun konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

*Benim ailem hep AKP'liydi. Bu nedenle benim bilgim dışında beni AKP'ye üye yapmışlar. AKP'den ardı ardına mesajlar gelmeye başladı. Bende e-devlet üzerinden sorgulama yaptığımda AKP'ye üye olduğu öğrendim.

*AKP'ye üye olduğuma çok pişmanım. Çünkü kadınların hakkı olan İstanbul Sözleşmesi'ni fesih ettiler. Ben eskiden CHP'yi sevmiyordum.

*Bana hep İstanbul Sözleşmesi'ni CHP istemiyor dediler. Ancak baktım gördüm ki İstanbul Sözleşmesini istemeyen AKP'ymiş.

*İstanbul Sözleşmesi benim için çok önemli olduğu için AKP'den hemen istifa edip CHP'ye katıldım. CHP'ye katıldığım içinde çok mutluyum.

“YOLCUDUR ABBAS, BAĞLASAN DURMAZ”

Törende konuşan CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, AKP iktidarının yıllardır uyguladığı yanlış politikalar sebebiyle her geçen gün mum gibi eridiğini belirterek, önümüzdeki seçimlerde sandıktan tek adam rejiminin değil, halkın iktidarının çıkacağını dile getirdi.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Nazlıaka yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

*Bir taraftan mum gibi eriyor Cumhur İttifakı varken, bir tarafta da uyum içinde çalışan Millet Masası var. Ben o masaya altılı masa değil ‘Millet masası' diyorum. Çünkü o masaya bakınca 6 rakamını değil 85 milyonu milletimizi görüyorum.

*Birileri istediği kadar koltuğa yapışsın. Yolcudur Abbas bağlasan durmaz. Öyle bir dönemden geçiyoruz ki zengin daha zengin, yoksul daha yoksul hale geliyor.

*Artık altta kalanın canı çıksın anlayışı var. Bu bizi şaşırtmıyor. Çünkü sarayda yaşayanlar halkın ne yaşadığını bilemez, halkın elini tutamaz.

*O nedenle bizler ilk seçimlerde yeniden halkın egemenliğini saraydan alıp millete vereceğiz.

“SEÇİMLER BİZ KADINLAR İÇİN ESARET İLE ÖZGÜRLÜK ARASINDA BİR SEÇİM OLACAK”

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Nazlıaka konuşmasının devamında, önümüzdeki seçimlerin özellikle kadınlar için önemli olduğunun vurgusunu yaparak sözlerine şöyle devam etti:

*Önümüzdeki seçim bizler için çok kritik. Ülkeyi yöneten ‘Bizim Taliban ile ters düşen bir tarafımız yok' dedi.

*Taliban, kız çocuklarının okullaştırılmasına karşı olan, 15 yaşındaki üzerindeki çocuklar ile 45 yaşının altındaki kadınları savaş ganimeti olarak gören, kadınları köle gibi konumlandıran gerici bir zihniyet. ‘Onunla ters düşen bir yanımız yok' demek ne demek.

*O halde önümüzdeki seçimler biz kadınlar için esaret ile özgürlük arasında bir seçim olacak. Biz kadınlar için yaşam ile uçurumlar arasındaki hayatlar arasında olacak.

*Bu nedenle kendi irademizi yaşamdan, özgürlükten ve umuttan yana kullanmamız gerekir.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Nazlıaka konuşmasında daha sonra töreni katılan partili kadınlara partisinin Aile Destekleri Sigortası projesi hakkında bilgi verdi.

Törende konuşmaların ardından CHP'li Nazlıaka, AKP'den CHP'ye katılan yeni parti üyesi 200 kadının rozetlerini taktı.

Politika