Hablemitoğlu cinayetinde 10 şüpheli hakkında dava açıldı: Fetullah Gülen de var

Hablemitoğlu cinayetinde 10 şüpheli hakkında dava açıldı: Fetullah Gülen de var
Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu suikast soruşturması kapsamında, Fetullah Gülen ile Levent Göktaş'ın da aralarında bulunduğu 10 şüpheli hakkında dava açıldı.

Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu’nun 18 Aralık 2002’de evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu katledilmesine ilişkin soruşturma tamamlandı.

T24'ten Asuman Aranca'nın haberine göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, aralarında Fetullah Gülen, Enver Altaylı, eski Özel Kuvvetler MAK Alay Komutanı Levent Göktaş, Ukrayna’dan Türkiye’ye getirilen eski Özel Kuvvetçiler Nuri Gökhan Bozkır ile Fikret Emek ve Tarkan Mumcuoğlu’nun da aralarında bulunduğu 10 kişiye dava açtı.

İddianamede Gülen, sağ kolu olarak bilinen Mustafa Özcan ve Enver Altaylı’nın cinayete azmettirme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi, Levent Göktaş’ın “kasten öldürme” ve “suç işlemek amacıyla örgüt kurma” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 8 yıla kadar hapsi, tetikçi olmakla suçlanan Tarkan Mumcuoğlu’nun “tasarlayarak kasten öldürme” ve “suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 4 yıla kadar hapsi, Bozkır’ın ise cinayete yardım ve örgüt üyeliği suçundan 24 yıla kadar hapsi istendi.

İddianamede Serhat Ilıcak da şüpheli olarak yer aldı. Diğer sanıklar ise Aydın Köstem, Mehmet Narin ve Mustafa Özcan oldu

Savcılık, soruşturma kapsamında gerçekleştirilen 2. operasyonda gözaltına alınan eski Özel Kuvvetçiler Tan Dervişoğlu, Bülent Kutsal ve Altan Bora ile sivil şahıslardan Osman Tuncer, Nizamettin Afşar ve Memiş Aytekin hakkında ise takipsizlik kararı verdi.

Gündem