Hablemitoğlu suikastı soruşturmasında Levent Göktaş için gözaltına kararı

Hablemitoğlu suikastı soruşturmasında Levent Göktaş için gözaltına kararı
Necip Hablemitoğlu'nun öldürülmesiyle ilgili davada Ergenekon sürecinde 5 yıl hapis yatan emekli albay Levent Göktaş'ın da aralarında bulunduğu 9 kişi için gözaltı kararı verildi.

Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu’nun 18 Aralık 2002’de evinin önünde öldürülmesine ilişkin soruşturma kapsamında MİT operasyonuyla Ukrayna’dan Türkiye’ye getirilen eski özel kuvvetçi Nuri Gökhan Bozkır’ın savcılık ifadesinde, o dönem üst düzey rütbede bulunan bir ismin 2002 Kasım ayı ortalarında kendisini çağırarak, örtülü bir görev kapsamında Hablemitoğlu’nu hedef olarak bildirdiğini ve kendisinden Portakal Çiçeği Sokak'ta keşif yapmasını istediğini anlatmıştı.

Soruşturma kapsamında 2002 yılında MAK Alay Komutanı olan FETÖ'nün Ergenekon kumpas sürecinde 5 yıl tutuklu kalan emekli Albay Mustafa Levent Göktaş'ın emir subayı Mehmet Narin'in gece yarısı operasyonuyla gözaltına alınarak tutuklandığı ortaya çıkmıştı.

Hablemitoğlu'na yönelik suikastı gerçekleştirdiği iddia edilen 9 isme yönelik gözaltı kararı verildi. Şüphelilerden 5'i, emniyetin düzenlediği operasyonla yakalanırken, Levent Göktaş'ın da aralarında bulunduğu 4 kişinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

Hablemitoğlu cinayeti şüphelilerinden Nuri Gökhan Bozkır, 27 Ocak 2022'de MİT tarafından Ukrayna'da yakalanarak Türkiye’ye getirilmişti. Bozkır, 8 Şubat'ta 'örgüt üyeliği' ve 'tasarlayarak öldürme' suçlarından tutuklanmıştı. Bozkır ile irtibatlı olduğu gerekçesiyle 6 kişi de 3 Şubat'ta gözaltına alınmıştı. Şüphelilerden 3'ü, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılırken, 2'si de 15 Şubat'ta tutuklanmıştı. Bir şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

ADI MİT MÜSTEŞARLIĞI İÇİN GEÇİYORDU

Ahmet Davutoğlu’nun 2016'da başbakanlıktan ve AKP Genel Başkanlığı’ndan azledilmesinin ardından, kendisiyle birlikte hareket ettiği ileri sürülen MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın da görevden alınacağı ileri sürülmüştü. Hakan Fidan'ın yerine Ergenekon operasyonları sırasında 5 yıl hapis yatan Levent Göktaş'ın getirileceği iddia edilmişti.

Gündem