Hacettepe'de 2 hafta arayla 2. öğrenci ölümü

Hacettepe'de 2 hafta arayla 2. öğrenci ölümü
30 Ekim tarihinde ölü olarak bulunan öğrenci İzzah Elif Zamir Khan'dan sonra Hacettepe Üniversitesi'nden bir ölüm haberi daha geldi. Öğrenci Evleri J Blokta kalan Ayşegül Tayyar isimli öğrenci yaşamını yitirmiş olarak bulundu.

30 Ekim'de Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi İzzah Elif Zamir Khan'ın yurt odasında cansız bedeni bulunmuştu. Khan'ın ölümüyle ilgili ise rektörlük, intihardan şüphelenildiğini paylaşmıştı.

Hacettepe Üniversitesi'nden yine benzer bir haber geldi.

Beytepe Kampüsü, Öğrenci Evleri J Blokta kalan Hacettepe Üniversitesi, Bilgisayar Mühendisliği 1. sınıf öğrencisi Ayşegül Tayyar isimli öğrenci yaşamını yitirmiş olarak bulundu. Tayyar'ın da intihar ettiği iddia ediliyor.

Evrensel'in yer verdiği bilgilere göre; Üniversite Rektörlüğü konuyla ilgili açıklama yaparak, adli ve idari soruşturmanın başlatıldığını duyurdu. İntihara tepki gösteren Hacettepe Emek Gençliği, "Bu sistem bizi öldürüyor" açıklamasını yaptı.

resim-2023-11-14-224521577.png

'Bize dayattığınız karanlığa teslim olmayacağız!'

Üniversitedeki çok sayıda öğrenci grubu ve kulüp yaşanan ölümlere tepki göstererek mücadele çağrısı yaptı.

Hacettepe Emek Gençliği, yaşananlara dair açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Beytepe Öğrenci Evleri J blokta bir arkadaşımızın cansız bedeni bulundu. 15 gün içerisinde üniversitemiz öğrencisi 2 arkadaşımız yaşamına son verdi. Yaşananlar karşısında bir kez daha yalnızca üzgün olduklarını dile getiren, intiharları 'talihsiz olay' olarak nitelendiren bir üniversite yönetimi görmek istemiyoruz.

2 arkadaşımızı kaybettik. Öğrencilere fiziksel sosyal psikolojik destek imkanları sağlamak üniversitelerin görevidir. Yalnızca üzgün olmak yetmez harekete geçin! Barınamayan, sağlıklı yemek hakkına erişemeyen, bilimsel bir eğitim göremeyen, bir araya gelmeleri engellenen öğrencilerin yaşadığı her sorun ve olay üniversite yönteminin sorumluluğundadır.

Bize dayattığınız karanlığa teslim olmayacağız! Kaybettiğimiz arkadaşlarımızı unutmayacağız! İnsanca yaşamak için mücadele edeceğiz. Bizleri yalnızlığa, çaresizliğe, ölüme iten bu sistem karşısında tüm sıra arkadaşlarımızı bir araya gelmeye çağırıyoruz!"

Hacettepe Dayanışma Ağı da sosyal medya hesabı X üzerinden açıklama yaparak, olayın takipçisi olacağını duyurdu.

Türkiye Komünist Gençliği de açıklama yaparak, "Artık yeter, bu düzen bir arkadaşımızı daha aramızdan aldı" ifadelerini kullandı.

Son 30 gün içerisinde 4. öğrenci ölümü

Hacettepe'deki vaka ile birlikte son bir ay içinde yaşamını yitiren öğrencilerin sayısı 4'ü buldu.

Anadolu Üniversitesi öğrencisi R.A. 14 Ekim’i 15 Ekim’e bağlayan gece, kampüste bulunan yemekhane önünde yaşamına son vermişti.

İlköğretim matematik öğretmenliği okuyan R.A, cebinden çıktığı iddia edilen 3 sayfalık notta geçim sıkıntısı yaşadığını belirtmiş, arkadaşları da bu durumu doğrulamıştı.

21 Ekim'de Eskişehir Mükrime Hatun Kız KYK yurdunda S.N.R. isimli üniversite öğrencisi de hayatına son vermişti.

Hacettepe Üniversitesi’nde 30 Ekim’de Sıhhiye’deki Hacettepe Öğrenci Yurdu'nda kalan Tıp Fakültesi 4. sınıf öğrencisi İzzah Elif Zamir Khan da odasında ölü bulunmuş, Khan'ın intihar ettiği tespit edilmişti.

(Kısa Dalga)

Gündem