Haftaya yasalaşacak: Çalışan emekliye ikramiyelerin yılbaşından önce yatması planlanıyor

Haftaya yasalaşacak: Çalışan emekliye ikramiyelerin yılbaşından önce yatması planlanıyor
Çalışan emekliler için bir defaya mahsus olmak üzere verilecek 5 bin lira ikramiyenin önümüzdeki hafta Genel Kuruldan geçirilmesi planlanıyor. Bankalara gerekli talimatlar iletildiği belirtilirken, ikramiyelerin 28-29 Aralık tarihlerinde yatması bekleniyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) bütçe görüşmelerinin tamamlanmasının ardından salı günü bütçe görüşmelerinden önce başlanan torba kanun teklifine kaldığı yerden devam edilecek. 43 maddesi kabul edilen, çalışan emeklilere de 5 bin lira ikramiye ödenmesini düzenleyen teklifin kalan 40 maddesinin iki ya da üç gün süren çalışmaların ardından tamamlanması bekleniyor.

Torba kanun teklifinin yasalaşmasının ardından çalışmalarına 2 haftalık yeni yıl arası vermesi beklenen Meclis'in 16 Ocak Salı günü mesaisine yeniden başlaması planlanıyor.

Bütçenin tamamlandığı ve torba kanun teklifinin görüşüleceği yılın son haftasında siyasi partilerin grup toplantıları da yapılacak.

Bütçe görüşmeleri ise yarın sona eriyor. Bütçe görüşmelerinin son gününde siyasi partilerin temsilcileri bütçenin tümüne ilişkin değerlendirmelerini yapacak. (Kısa Dalga)

Ekonomi