Hakan Fidan: AB ‘ateşkes’ kelimesini duymak istemiyor

Hakan Fidan: AB ‘ateşkes’ kelimesini duymak istemiyor
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “AB aldığı pozisyon gereği maalesef ‘ateşkes’ kelimesini duymak istemiyor. Onların durduğu yer ABD ile birlikte İsrail’in takdir edeceği ölçüde” dedi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye’ye ziyarette bulunan İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile bir araya geldi.

İki bakan, baş başa görüşmenin ardından kameraların karşısına geçti.

Bakan Fidan, İsrail-Filistin çatışmalarına dair “AB aldığı pozisyon gereği maalesef ‘ateşkes’ kelimesini duymak istemiyor. Onların durduğu yer ABD ile birlikte İsrail’in takdir edeceği ölçüde” dedi.

Gazze’ye destek gösterilerine dikkat çeken Fidan, “Doğu ve Batı’da insanlık vicdanının protestolarla buna başkaldırdığını görüyoruz. Bundan sonra kalıcı bir barış için ne yapılabilir, buna yoğunlaşmak gerekiyor” diye konuştu.

İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan ise “Siyonist rejim, başta soykırım, savaş suçu olmak üzere kadınlar, çocuklar ve sivilleri Gazze'de öldürmeye devam ediyor. Bu cinayetlerinde her türlü yasak silahı kullanıyor. Ben burada vurgulamak isterim ki İran İslam Cumhuriyeti; ortakları ile bölgede savaşın gelişmemesi için görüşmelere devam ediyor” ifadelerini kullandı. (DHA)

Gündem