Hakan Fidan duyurdu: İsrail Türkiye'nin Gazze'ye havadan yardım talebini reddetti

Hakan Fidan duyurdu: İsrail Türkiye'nin Gazze'ye havadan yardım talebini reddetti
Dışişleri Bakanı Fidan, İsrail'in Türkiye'nin Gazze'ye havadan yardım ulaştırma talebini reddettiğini açıkladı. Fidan, İsrail'in bu kararının ardından Ankara'nın İsrail'e karşı yeni tedbirler uygulama kararı aldığını belirtti.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsrail'in Türkiye'nin Gazze'ye havadan yardım ulaştırma talebini reddettiğini, bu doğrultuda da Ankara'nın İsrail'e karşı yeni tedbirler uygulama kararı aldığını bildirdi.

Bakanlık binasında açıklama yapan Fidan, Türkiye'nin Ürdün üzerinden Gazze'ye havadan paraşütlerle yardım ulaştırmak istediğini Ürdün yönetimine bildirdiğini söyledi. Fidan, Ürdünlü yetkililerin de bu tavsiyeye sıcak baktığını, ancak İsrail'in havadan yardım ulaştırma girişimine izin vermediğini söyledi.

Bakan Fidan, “İsrail’in, Gazzelilere yardım ulaştırma girişimimizi engellemesinin bahanesi olamaz. Bu durum karşısında İsrail’e yönelik bir dizi yeni tedbir almayı kararlaştırdık. Gecikmeksizin adım adım hayata geçirilecek. İsrail ateşkes ilan edene kadar bu tedbirlerimiz devam edecektir" ifadelerini kullandı. (Kısa Dalga)

Gündem