Hakan Fidan'a Erdoğan blokesi

Hakan Fidan'a Erdoğan blokesi
Talat Atilla, “Fidan'ın yerine tam anlamıyla güvenebileceği bir ismi bulamadığı için, Hakan Fidan'ı aynı görevde tutabileceği ihtimali giderek ağırlık kazanıyor. En azından bugün itibarıyla!" diye yazdı.

Siyasete girmek istediği iddia edilen MİT Başkanı Hakan Fidan'ın Erdoğan tarafından blok edilebileceği öne sürüldü.

Ahmet Davutoğlu'nun başbakanlığı dönemde AKP'den milletvekili olmak için MİT Başkanlığı'ndan istifa eden Hakan Fidan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından siyasete girmesi engellenmişti.

14 Mayıs seçimlerine az bir süre kala milletvekili listelerinin hazırladığı bugünlerde MİT Başkanı Hakan Fidan'ın siyasete gireceğine dair kulis bilgileri gündeme geldi.

TurkTime yazarı Talat Atilla, bugünkü yazısında, Hakan Fidan'ın siyaseti girmesinin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından bloke edildiğini öne sürdü.

Talat Atilla'nın yazısında ilgili bölüm şöyle:

"MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın ikinci siyaset denemesi de Erdoğan tarafından bloke edilebilir. Erdoğan'dan ilk seferinde izin al(a)madığı için geriye dönmek zorunda kalan Fidan'ın bu seçimlerde Cumhurbaşkanı Yardımcısı ya da Bakan olma isteği Ankara'da sıkça seslendiriyordu.

Tayyip Beyin, Hakan Fidan'ın isteğine bu sefer sıcak baktığı kulislerde konuşuluyordu ama Fidan'ın yerine tam anlamıyla güvenebileceği bir ismi bulamadığı için, Hakan Fidan'ı aynı görevde tutabileceği ihtimali giderek ağırlık kazanıyor. En azından bugün itibarıyla!" (Kısa Dalga)

Politika