Hakim Demiroğlu, İsmail Uçar’ı HSK’ye şikayet etti: Av. Rezan Epözdemir’in oğlunun sünnet düğününe katıldı

Hakim Demiroğlu, İsmail Uçar’ı HSK’ye şikayet etti: Av. Rezan Epözdemir’in oğlunun sünnet düğününe katıldı
Başsavcı İsmail Uçar’ın şikayet dilekçesinde adı geçen Hakim Sidar Demiroğlu, Uçar’ın çeşitli suçlardan yargılanması talebiyle HSK’ye başvurdu.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar’ın “yargıda rüşvet” iddialarını içeren HSK’ye şikayet dilekçesinin ardından, dilekçede adı geçen Hakim Sidar Demiroğlu’ndan “karşı dilekçe” geldi.

Bir yıldan uzun süre İstanbul Anadolu 4. Sulh Ceza Hakimi olarak görev yapan Demiroğlu, 1 Eylül 2023’te İstanbul Anadolu 21. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı olarak atanmıştı.

Uçar, dilekçesinde bazı şüpheli bulduğu tahliye kararlarının altında dönemin İstanbul Anadolu 4. Sulh Ceza Hakimi Demiroğlu’nun imzası olduğunu belirtmişti.

Serbestiyet’ten Onur Erkan’ın haberine göre, Demiroğlu da HSK’ye şikayet dilekçesi sunarak, Uçar’ı suçladı.

Demiroğlu, 27 Ekim 2023 tarihli dilekçesinde, İsmail Uçar’ın”kapalı kapılar ardında yapılan dedikoduları ve zanları” dayanak yaparak Türk yargı teşkilatının tamamını itham ettiğini, “FETÖ’cü hakim ve savcılara rahmet okunur hale geldi” ifadesinin de hukuken ve ahlaken kabul edilemeyeceğini belirtti. Demiroğlu, “Böylesine bir dilekçenin, Türk yargı tarihinde daha önce görülmüş bir örneği yoktur. İsmail UÇAR bu sözleriyle her şeyden evvel devletin yargı organlarını alenen aşağılamış ve devleti idare eden kadroları zımnen suçlamıştır” dedi.

“Kişisel hınç, ihtiras, haset ve nefret hisleriyle adeta taarruz etti”

Demiroğlu, şu ifadeleri kullandı:

“İsmail UÇAR’ın gerçek maksat ve hedefinin ne olduğunun, hangi niyet ve beklentilerle bu dilekçeyi kaleme aldığının ya da bu dilekçenin hakikatte kim ya da kimler tarafından yazıldığının, bir kısım basın mensubuna el altından nasıl sızdırıldığının ve sonuç olarak yaratılmak istenen algı operasyonunun kimlere hizmet ettiğinin kat’i surette ortaya çıkacağına olan inancım tamdır. Bu hususlar araştırıldığında ve tüm bağlantılar ortaya çıkarıldığında her şeyin berrak bir biçimde açıklığa kavuşacağından şüphe duymamaktayım.

“İsmail UÇAR’ın dilekçesinde belirttiği hususların tamamı hilaf-ı hakikat niteliğindedir. İsmail UÇAR, haysiyet ve şeref dairesinde vazife deruhte eden yargı mensuplarına karşı kişisel hınç, ihtiras, haset ve nefret hisleriyle adeta taarruz etmiş ve Türk yargı teşkilatını haksızca töhmet altında bırakmıştır.”

“Karanlık amaçlar içeriyor”

Uçar’ın şikayetinin maddi temele sahip olmadığı gibi karanlık ve farklı amaçlar içerdiğini savunan Demiroğlu, “Başsavcı İsmail UÇAR, ortada somut hiçbir delil olmadığı halde görevini Anayasa ve kanunların verdiği yetki çerçevesinde icra eden bir yargı mensubu olan şahsıma karşı, onur, şeref ve saygınlığımı rencide edecek nitelikte isnatlarda bulunarak hakaret suçunu işlemiştir” dedi.

İsmail Uçar’ın kendisine “iftira attığını” ileri süren Demiroğlu, “Bu iftiranın hukuk düzeni dahilinde sonuna kadar takipçisi olacağımın da bilinmesini isterim” diye ekledi.

“Av. Rezan Epözdemir’in oğlunun sünnet düğününe katıldı”

Hakim Demiroğlu, dilekçesinde İsmail Uçar’ın Av. Rezan Epözdemir’in oğlunun sünnet düğününe katıldığını belirtti:

“Şahsım ve diğer meslektaşlarımla ilgili olarak HTS kaydı bilgisi, banka hesapları ve sosyal yaşantı incelemesi talep eden İsmail UÇAR’ın, kamuoyunda tanınan ve medyada bilinen avukatlarla samimi ilişkilere sahip olduğu hatta eşiyle beraber Av. Rezan EPÖZDEMİR isimli kişinin oğlunun sünnet düğününü teşrif ettiği yargı dünyasında herkesin bildiği bir konu olup kendisi açısından bu nev’iden münasebetleri normal gören İsmail UÇAR’ın başkalarını suçlamasının haksızlığı gün gibi aşikardır.”

Demiroğlu, İsmail Uçar hakkında “görevi ihmal, görevi kötüye kullanma, nitelikli iftira, kamu görevlisine karşı görevinden ötürü hakaret, soruşturmanın gizliliğini ihlal, devletin kurum ve organlarını aşağılama” suçlarından dava açılmasını istedi.

Epözdemir: Düğünümde İsmail Uçar ile Bekir Altun yan yana oturdu

Hakim Sidar Demiroğlu’nun dilekçesinde adı geçe, kamuoyunda da tanınan Avukat Rezan Epözdemir ise konuyla ilgili şunları söyledi:

“Yaklaşık bir sene önce yaptığımız düğüne iş, sanat, spor, yargı, televizyon dünyasından yaklaşık 700 kişi katıldı. Katılanlar arasında birçok Yargıtay üyesi, birçok istinaf mahkemesi başkanı ve üyesi, ilk derece mahkemelerinden birçok hakim ve savcı, bürokratlar, valiler, televizyoncular, sporcular, iş dünyasından insanlar vardı.

İsmail Uçar da eşiyle birlikte gelmişti. Kamuoyuna yansıyan dilekçede adı geçen Sayın Bekir Altun da eşi hanımefendiyle birlikte düğündeydi. Hatta İsmail Uçar Bey’le yan yana oturuyordu.

Konunun iddialarla, soruşturma ve yargılamalarla hiçbir ilgisi yok. Ne için, hangi saikle, hangi koşullarda bunun yazıldığına bir anlam veremiyorum.

Çağlayan Adliyesi’nden de Bakırköy Adliyesi’nden de, dediğim gibi istinaf mahkemelerinden de birçok hukukçu vardı. Yargı mensubu arkadaşlar da kendi düğünlerine davet ediyorlar, biz de iştirak ediyoruz.

Selçuk İnan, Hasan Şaş, Ümit Davala da oradaydı. Demet Akbağ, Kubat, Sibel Can, Mahsun Kırmızıgül de oradaydı.

Buradaki amacın, mantığın ne olduğunu bilmiyorum. Kulaktan dolma bilgiyle yazılmış da olabilir. Bahse konu davaların hiçbiriyle bir ilgim yok. Adı geçen isimlerde de bir vekaletim yok.” (Kısa Dalga)

Gündem