Hakimliğe sevk edilen Gülşen tutuklandı

Hakimliğe sevk edilen Gülşen tutuklandı
Ekibiyle özel sohbeti kayda alınıp yayınlanan ve ardından hedef gösterilen şarkıcı Gülşen tutuklandı.

4 ay önce verdiği konserde İmam hatip liselilere yönelik sözleri nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan şarkıcı Gülşen, sevk edildiği sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

Gülşen'in verdiği konserde "İmam hatipte okumuş daha önce kendisi. Sapıklığı oradan geliyor herhalde" sözleri nedeniyle "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan soruşturma başlatılmıştı.

Soruşturma sonrası gözaltına alınan Gülşen, emniyette yaklaşık 1 saat ifade verdikten sonra polis ile mevcutlu olarak Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’na getirildi.

GÜLŞEN'İN EMNİYETTEKİ İFADESİ

Gülşen'in emniyette verdiği ifadede "Herhangi bir kesimi hedef almadım. İmam Hatip mezunu kemancımla şakalaştım" diyerek kendini savunduğu belirtiliyor.

Gülşen Çolakoğlu emniyette verdiği ifadesinde, "Hatırladığım kadarıyla 30 Nisan 2022 tarihinde Ataşehir'de konserde bu konuşma geçmiştir. 25 yıllık sanatçıyım. Müzisyen çalışma arkadaşlarım var. Bu grupla birlikte konserlerde sahne alırım. Benim kadromda klavye müzisyeni olarak yer alan Miraç isimli arkadaşımın lakabı 'imamdır'. Ayrıca arkadaşlara kendi aramızda aptal, salak, sapık olarak şakalaşırız. Talihsizlik olarak bu iki kelime bir araya gelmiştir. Bu konuşma Miraç ile aramızda geçen bir konuşmadır. Ben orkestrama hitaben, 'Beni seyircilerimin arasında omuzlarınızda taşıyın demem üzerine' bana orkestra arasından 'Seni imam taşısın' şeklinde cevap gelince bahse konu konuşma Miraç'la aramızda geçmiştir. Bu konuşma konsere katılanlara ya da medyaya hitaben yaptığım bir konuşma değildir. Ben ülkesini seven, fırsat eşitliğine inanan, kimseyi ayırıp örselemeyen bir sanatçıyım. Bu kısa görüntü aylar sonra kim tarafından ne amaçla servis edildi bilemiyorum. Ancak provokatif amaçlı servis edildiğini düşünüyorum" dedi. (DHA)

Gündem