Hakkında uzaklaştırma kararı bulunan erkek, eşini apartman girişinde öldürdü

Hakkında uzaklaştırma kararı bulunan erkek, eşini apartman girişinde öldürdü
Samsun’da eşi  Ayşe Cenikli'yi apartman girişinde tabancayla vurarak öldüren, Bülent Cenikli hakkında uzaklaştırma kararı ve aile içi şiddet ile ilgili 5 ayrı dosya olduğu ortaya çıktı.

Samsun'da Bülent Cenikli, eşi Ayşe Cenikli'yi apartman girişinde tabancayla başından vurdu. Ağır yaralanan Ayşe C., kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Bülent C. ise polis ekiplerince gözaltına alındı. Cenikli, "Hakkımda daha önce de uzaklaştırma kararı vardı, ancak ben eve sürekli girip çıkıyordum. Sabah apartmanda karşılaştık. Tartışmaya başladık, vurdum" dedi. Bülent Cenikli'nin aile içi şiddet ile ilgili 5 ayrı dosyasının olduğu da öğrenildi.

KOMŞULARI İSYAN ETTİ: EN AĞIR CEZAYI ALSIN

Ayşe Cenikli'nin komşularından Ferhan Eroğlu, "Bu olaylara susmamalıyız, artık kadın olmaktan korkuyorum. Sokakta gezmeye korkar olduk. En ağır cezayı almasını istiyoruz. 'Çocuklarımı göremiyordum' demiş ama çocuklarını görüyordu" derken, Hatice Bektaşoğlu ise şöyle konuştu:

"Sokaklar inliyordu. O nedenle 2 haftada 1 uzaklaştırma alıyordu ama adam eve girip çıkıyordu. Hatta dün akşam evinin kapısının kilidini değiştirdi. Sahurda gelmiş, apartmanda saklanmış kadını ise giderken öldürdü. Gözümüzün önünde öldü, ‘çocukları göremiyordum’ demiş. Çocukları görüyordu, yalan konuşuyor.  Ayşe, 15 gün annesinde kaldı. Sonra geldi, kapısının kilidini değiştirdi. 17 yaşındaki çocuğunun kucağında öldü" dedi.

'KORKUDAN HEP ANNESİNDE KALIYORDU'

Ayşe Cenikli'nin hayat dolu biri olduğunu ifade eden Zeliha Sak, "BEn son pazar günü görüştük, boşanmak istediğini, ancak hep barıştırdıklarını anlattı. Ayşe’mize yazık oldu. Artık bu son olsun, yapanın yanına kar kalmasın" dedi.

DHA

Gündem