Halil Falyalı cinayetinde en az 2 silah 1 tutuklama

Halil Falyalı cinayetinde en az 2 silah 1 tutuklama
Kuzey Kıbrıs’ta Halil Falyalı’nın öldürülmesiyle ilgili soruşturmada ilk tutuklama kararı verildi. Ömer T. isimli bir kişi, çıkarıldığı Girne Mahkemesi’nce iki günlüğüne tutuklandı.

Kuzey Kıbrıs’ın, bilinen isimlerinden Halil Falyalı cinayeti ile ilgili Ömer T. isimli bir kişi tutuklanırken saldırıda en az 2 ayrı silahın kullanıldığı belirlendi. Olay yerinde, 31 boş kovan ve mermi çekirdeği tespit edildi.

İsmi Sedat Peker’in “sahte bahis sitesi” ve “uyuşturucu kaçakçılığı” iddialarıyla gündeme gelen Halil Falyalı cinayetinin kriminal yönüne ilişkin yeni bilgilere ulaşıldı.

Halil Falyalı cinayetini soruşturan Kıbrıs polisi ilk aşamada çevredeki güvenlik kameralarını inceledi. Bu inceleme sırasında olay yerinde, cinayetin işlendiği saatlerde şüpheli bir araç tespit edildi. Yapılan araştırma sonucunda aracın kiralık olduğu belirlendi. Aracı kiralayan Ömer T.’nin olayda gözcülük yapmış olabileceğini değerlendiren polis şüpheliyi soruşturmayı yürüten Başsavcılığın talimatı doğrultusunda gözaltına aldı.

Ömer T. sabah saatlerinde Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Mahkeme Ömer T.’nin 2 gün süreyle tutuklanmasına karar verdi. Ömer T.’nin saldırıda kullanılan aracı da kiralamış olabileceği, olayda gözcülüğün de ötesinde “yardımcı” konumda olabileceği değerlendiriliyor. 

Kıbrıs polisinin, Ercan Havalimanı ve deniz limanlarındaki kameralarının kaydettiği görüntüleri de olay öncesi ve sonrasını içerek şekilde incelediği belirtilirken, kaynaklar olaydan hemen sonra sosyal medyada yayılan ve bir araç içinde iki kişinin varlığını gösteren MOBESE görüntüleri için “temkinli ve şüpheyle yaklaşılması gereken bir veri” değerlendirmesinde bulundu.


EN AZ 2 SİLAH 31 MERMİ


Olay yeri inceleme tutanaklarına göre 8 Şubat akşamı saat 18:45 sıralarında gerçekleştirilen saldırıda en az 2 ayrı silah kullanıldı. Olay yerinde 5 adet 9 mm mermiye ait boş kovan, 9 adet 7,62 mm mermi çekirdeği ve 17 adet 7,62 mm çapında boş kovan tespit edildi. Bu verilere göre açılan ateş sayısını ilk başta 31 olarak belirleyen polis, mermi çekirdeklerinden bazılarının olay yerindeki boş kovanlarla aynı mermiden çıkmış olabileceğini, bu nedenle saldırı sırasındaki atış sayısının düşebileceğinin de altını çizdi.

Boş kovanlar ve mermi çekirdeklerinin 2 mi yoksa 3 silahtan mı çıktığı yapılacak balistik incelemesi sonrasında netleşecek.

Kıbrıs’taki soruşturma makamları, olayla ilgili mermi çekirdekleri ve MOBESE görüntülerinin dışında da bulgulara ulaşıldığını ancak soruşturmanın sağlıklı yürütülebilmesi için bu bulguların şu aşamada paylaşılmayacağını belirtti. 

Sedat Peker’in iddialarıyla gündeme gelen Halil Falyalı, dün akşam saatlerinde Çatalköy’deki evinin önünde silahlı saldırıya uğramıştı. Gidiş güzergahında yolun daraldığı bir noktada biri kiralık iki araçta bulunan saldırganlar Falyalı’nın bulunduğu aracın önünü keserek otomatik silahlarla taramıştı. Falyalı’nın şoförü Murat demirtaş olay yerinde, Falyalı da kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti.

Özel Haber