Halkbank'ın TL reklamı Meclis'e taşındı: "Çok önceden çekildiğine göre dövizin bir anda düşeceğini kimler biliyordu?"

Halkbank'ın TL reklamı Meclis'e taşındı: "Çok önceden çekildiğine göre dövizin bir anda düşeceğini kimler biliyordu?"
Halkbank’ın 'Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat' ile ilgili reklamının ne zaman çekildiği tartışma konusu oldu. Erdoğan'ın açıklamalarından sonra yayınlanan reklam için birçok kişi "Sistem önceden biliniyor muydu" diye sorarken,

Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceki gün akşam Kabine Toplantısı’nın ardından "Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat" ürününü açıklamıştı. Yeni sistem tartışılırken Halkbank’ın reklamı dönmeye başladı.  Oyuncu Kerem Alışık’ın oynadığı reklam filminde, Türk Lirası’nın önemine dikkat çekiliyor. Halkbank'ın sosyal medya hesaplarından paylaşılan reklamda, “Paramızın gücüne güveniyoruz! Halkımızın Bankamızda değerlendirdiği Türk Lirasının her kuruşunu Üreten Türkiye için kocaman bir desteğe dönüştürmek en temel görevimiz: Ne mutlu bize! Bağımsızlığımızın ve egemenliğimizin sembolü Türk Lirası ile halkımız kazanıyor, ülkemiz büyüyor!” ifadeleri kullanıyor.

Sosyal medyada birçok kişi "Ne ara haber aldınız? Ne ara çektiniz?" diye sormaya başladı.

Renosans Reklam Ajansı'nın sahibi Sedat Tunç ise şu açıklamayı yaptı: "Bu reklam 17 Ocak 2021 Pazar günü, karlı bir İstanbul gününde Fişekhane'de çekildi" dedi.

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen de konuyla ilgili Twitter'da Demek bu mevduat kararının alınacağı çok öncesinden belliydi. Dolar 18 liraya kadar çıktı ve zirvedeyken haberi olanlar dövizlerini Türk Lirası'na çevirdi. Şimdi bu liraların faiz garantisi halka yüklendi. Bunlar Sülün Osman'ı bile çırak çıkarır" yorumunda bulundu.

Gündem