Haluk Levent ve Oğuzhan Uğur'u hedef alan kişi 'imam' değil 'işçi'ymiş

Haluk Levent ve Oğuzhan Uğur'u hedef alan kişi 'imam' değil 'işçi'ymiş
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın açıklamasına göre sosyal medyada yayılan bir videoda Haluk Levent ve Oğuzhan Uğur'u hedef alan kişi imam değil işçi, cemaatin olduğu mekan ise organize sanayi bölgesinde işçilerin namaz kılması için sağlanan bir mekan.

Maraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından yardım kampanyasına başlayan AHBAP Derneği kurucusu ve müzisyen Haluk Levent ile Babala TV kurucusu Oğuzhan Uğur sürekli hedef gösterilmişti. Geçen hafta yayımlanan haberlerde bir 'imam'ın cuma hutbesinde Türkiye Tek Yürek kampanyasına 500 bin lira bağışlayan Haluk Levent ile Oğuzhan Uğur'u hedef aldığı görülüyordu.

Görüntülerdeki bu kişi '“Oğuzhan Uğur ve Haluk Levent 500 milyar bağışladı. İşte 500 milyarlık adamsınız. Kusura bakma Haluk Levent, bugün ben de 500 milyarı bağışlarım, çat diye bağışlarım. Hani Haluk Levent ülkeyi kurtaracaktı, 500 bin lirayla mı kurtaracaksın? Birlik olmak zamanı..." diyordu.

Ne cami ne mescit

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, bu videoyla ilgili Diyanet İşleri Başkanı Prof. Ali Erbaş'ın kendisine mesaj attığını aktardı. Hakan şunları yazdı:

“Merhaba Ahmet Hakan Bey. Bugünkü yazınız için teşekkür ediyorum. Tüm imamlarımıza her zaman tavsiye ettiğim hatta talimat verdiğim çok önemli ilkeler. Birkaç gün önce Haluk Levent ile ilgili konuşma yapan kişi bir imam değil, İstanbul’daki bir organize sanayide çalışan bir fabrika işçisi. En kalbi selam ve muhabbetlerimle. Allah’a emanet olunuz. Ali Erbaş.”

Ben de Ali Erbaş’a bir mesajla şu soruyu sordum: “Bir fabrika işçisi, nasıl olur da camide vaaz verir?”

Ali Erbaş’ın buna yanıtı şu oldu: “Araştırdık Ahmet Bey. Burası ne cami ne de mescit. Fabrikada işçilerin namaz kılması için hazırlanan bir mekân imiş. Beylikdüzü’nde bir OSB olduğunu saptadık. Burası özel mülk sayılıyor. Bizim Diyanet olarak müdahale yetkimiz yok maalesef.”

Yazının tamamı

Gündem