Hamas duyurdu: Kuzey Gazze komutanı Ebu Enes öldü

Hamas duyurdu: Kuzey Gazze komutanı Ebu Enes öldü
Hamas'ın silahlı kanadı El Kassam Tugayları, örgütün Kuzey Gazze tugayının komutanı Ebu Enes el Ghandour'un İsrail saldırılarında öldüğünü açıkladı.

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim'de İsrail'e karşı "Aksa Tufanı" isimli bir operasyon başlattı. Kısa bir süre sonra operasyona Filistin'deki pek çok grup destek verdi. İsrail ise yaşananların ardından 'resmen savaş' hali ilan etti. Bölgede karşılıklı çatışmalar devam ederken ölü ve yaralı sayısı da her geçen gün artıyor. Öte yandan İsrail'in başta Gazze olmak üzere Filistin'deki hastanelere saldırı düzenlemesi de büyük tepki topluyor.

Telegram hesabından duyuruldu

Çatışmalar devam ederken Kassam Tugayları, Askeri Konsey üyesi ve Kuzey Gazze komutanı Ahmed El Ghandour'un İsrail saldırılarında öldüğünü duyurdu. Kassam Tugayları'nın Telegram hesabından yapılan açıklamada, "El Ghandour, askeri konseyin bir üyesi ve Kuzey Tugayı'nın komutanı" denildi.

En az iki suikast girişiminden kurtulmuştu

Artı Gerçek'te yer alan habere göre Hamas'ın yaklaşık 18 yıldır en üst düzey yetkililerinden biri olarak ABD'nin de yaptırım listesinde bulunan El Ghandour'un geçmişte İsrail'in en az iki suikast girişiminden kurtulduğu biliniyor. İsrail ordusu El Ghandour'u, son yıllarda Hamas'ın kendilerine yönelik bir dizi saldırısının mimarlarından biri olarak görüyordu. (Kısa Dalga)

Dünya