Hamas iki rehineyi serbest bıraktı

Hamas iki rehineyi serbest bıraktı
Hamas, iki rehineyi serbest bırakırken, İsrail Başbakanlık ofisi, serbest bırakılan rehinelerin 79 yaşındaki Nurit Yitzhak ve 85 yaşındaki Yocheved Lifshitz olduğunu doğruladı.

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el Kassam Tugayları, Nurit Yitzhak ve Yocheved Lifshitz adlı iki rehineyi serbest bıraktığını duyurdu.

Hamas, Telegram kanalından yaptığı açıklamada, rehinelerin Mısır ve Katar'ın arabuluculuğu sonucu serbest bıraktığını belirtti.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre, açıklamada "Bu iki rehineyi insani ve sağlık nedeniyle serbest bıraktık" ifadeleri yer aldı.

Hamas ayrıca, "düşman" diye tanımladığı İsrail'i Cuma gününden bu yana rehineleri geri almamakla suçladı.

İsrail Başbakanlık ofisi, serbest bırakılan rehinelerin 79 yaşındaki Nurit Yitzhak ve 85 yaşındaki Yocheved Lifshitz olduğunu doğruladı.

Görüntüler yayınlandı

Basına dağıtılan görüntülerde serbest bırakılan iki kadının sedye ile ambulansa alındığı görülüyor.

Rehinelerin Hamas’tan teslim alınarak İsrailli yetkililere teslim edilmesinde Uluslararası Kızılhaç çalışanları rol oynadı.

İsrail, Uluslararası Kızılhaç ve Mısır’a teşekkür etti.

Tel Aviv açıklamasında “tüm rehinelerin İsrail’e geri dönmesi için” çalışıldığı açıklandı.

Hamas'ın silahlı kanadı Kassam Tugayları'nın yayınladığı videoda, iki rehinenin nasıl sağlık görevlilerine teslim edildiği de görülüyor.

Videoda iki kadına yiyeceğin yanında sıcak içecek verildiği de görülüyor.

Videonun sonunda, 85 yaşındaki Yocheved Lifschitz, kamuflajlı ve yüzü kapalı bir kişi ile el ele tutuşuyor ve sağlık görevlilerine teslim edilmeden önce de geri dönerek aynı savaşçının elini sıkıyor.

Hamas daha önce de iki ABD-İsrail çifte vatandaşı anne ve kızı serbest bırakmıştı.

Daha önce Katar'ın arabuluculuğuyla 50 yabancı ve çifte vatandaş rehinenin serbest bırakılabileceği belirtilmişti. (Kısa Dalga)

Dünya