Hamas Siyasi Büro Başkanı Heniyye: Yahudileştirme siyaseti, daha fazla direnişle karşılaşacak

Hamas Siyasi Büro Başkanı Heniyye: Yahudileştirme siyaseti, daha fazla direnişle karşılaşacak
Başkan İsmail Heniyye, İsrail Filistinlileri hedef almayı artırdıkça gerginlik ve çatışma çapının da genişleyeceğini ve karşılık bulacağını açıkladı

Heniyye, Hamas'ın resmi internet sitesinde yer alan açıklamasında, işgal altındaki Batı Şeria'da siyasi ve güvenlik çözümünün olmadığını ifade ederek şöyle konuştu:
Öldürme, suikast ve Batı Şeria'yı gasp etme stratejisine dayanan güvenlik çözümü, bizim halkımıza bir fayda sağlamadı ve sağlamayacak. Siyasi çözüm başarısızlığını ispatladı, işgalcinin topraklarımızdan çıkmasından başka çözüm yolu yok.

'İsrail, politikasını değiştirmezse çatışmalar artacak'

Independent Türkçe'nin yer verdiği bilgilere göre; Kudüs'te ve Batı Şeria'da ilhak ve Yahudileştirme siyasetinin sürmesinin, halk tarafından daha fazla direnişle karşılaşacağını vurgulayan Heniyye, İsrail, Filistinlileri hedef almayı artırdıkça gerginlik ve çatışma dairesinin de genişleyeceğine dikkati çekti.

Nablus yakınlarındaki Huvvara beldesinde 19 Ağustos'ta düzenlenen saldırıda iki yerleşimci, dün sabah El Halil'de gerçekleştirilen silahlı saldırıda da bir yerleşimci ölmüş, biri ağır yaralanmıştı.

Dünya