Hamas’ın siyasi lideri Heniyye: Burası sıcak bir fay haline geldi, kimse sonucunu tahmin edemez

Hamas’ın siyasi lideri Heniyye: Burası sıcak bir fay haline geldi, kimse sonucunu tahmin edemez
Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Gazze'ye yönelik saldırının devam etmesinin tüm bölgeyi kontrolden çıkaracağını belirterek, “Burası sıcak bir fay haline geldi” uyarısında bulundu.

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, akşam geç saatlerinde yayımladığı video kaydında, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye yönelik düzenlediği saldırılara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Birgün’de yer alan habere göre, Heniyye, "Filistin topraklarında Hamas dahil olmak üzere tüm direniş hareketleri, halkını ve toprağını özgürleştirmeyi amaçlayan ulusal kurtuluş hareketleridir. Terör ise işgalci olan, ona destek veren ve soykırıma sessiz kalandır. Gazze'ye yönelik saldırının devam etmesi tüm bölgeyi kontrolden çıkaracak. Burası sıcak bir fay haline geldi ve kimse bunun gidişatını veya sonucunu tahmin edemez" dedi.

İslam dünyası ile dünyadaki tüm insanlara Filistin için dayanışma çağrısında bulunan Heniyye, "İslam ve Arap milletinin halkalarına, direnişi parayla, silahla ve teknolojiyle desteklemeleri çağrısında bulunuyorum" diye konuştu. (Kısa Dalga)

Dünya