Hamas'tan esir takası açıklaması: 'Önerimiz geniş çaplı bir ateşkesin yolunu açabilir'

Hamas'tan esir takası açıklaması: 'Önerimiz geniş çaplı bir ateşkesin yolunu açabilir'
Hamas, İsrail ile yapılması öngörülen esir takası anlaşmasına ilişkin masadaki önerinin, "geniş çaplı bir ateşkese varılması için yol açabileceğini" duyurdu.

Hamas’ın Lübnan’daki yetkilisi Halil el-Hayye, Beyrut’taki basın toplantısında, İsrail ile öngörülen esir takası anlaşmasına ilişkin değerlendirmelerde yaptı.

Muhtemel esir takası ve çatışmalara geçici insani ara verilmesi anlaşmasını yorumlayan Hayye, son kararlarını dün Katar’a ilettiklerini hatırlatarak, “Top şimdi işgalci İsrail’de. Onların cevabını bekliyoruz.” diye konuştu.

Independent Türkçe'nin yer verdiği bilgilere göre; Hamas yetkilisi, “İşgalci İsrail eğer bu anlaşmayı istemese, buna karşı şimdiye kadar 100 tane engel çıkarırdı.” ifadelerini kullandı.

Çatışmalara ara verilmesi konusunda ayrıntılara girmeyen Hayye, “geniş çaplı bir ateşkese” varılmasının da muhtemel olduğuna işaret ederek şunları söyledi:

"Bu konuda belirleyici bir aşamadayız. Bu geçici ateşkesin amacı saldırıların bazı günler için durması, insani yardımların Gazze’ye girmesi, çocuk ve kadınları kapsayan esir takasıdır. Sunulan öneri, eğer işgalci İsrail isterse geniş çaplı bir ateşkese varılması için yol açabilir." (Kısa Dalga)

Dünya