Hamas'tan rehine açıklaması: '5 günlük ateşkes karşılığında 70 esiri bırakacağız'

Hamas'tan rehine açıklaması: '5 günlük ateşkes karşılığında 70 esiri bırakacağız'
Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim'deki operasyonda esir aldıkları 70 civarı çocuk ve kadın rehineyi, 5 günlük ateşkes karşılığında serbest bırakabileceklerini açıkladı.

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın sözcüsü Ebu Ubeyde, İsrail ile 7 Ekim'den bu yana yaşanan çatışmalara 5 günlük ara verilmesi karşılığında 70 çocuk ve kadın İsrailli rehineyi serbest bırakmaya hazır olduklarını duyurdu.

Gazeteduvar'ın yer verdiği bilgilere göre; Ubeyde, Telegram kanalından yayınlanan açıklamada, çatışmalarda arabuluculuk rolünü üstlenen Katar’a kararlarını ilettiklerini söyledi. Ubeyde, yapılan açıklamada, ateşkesin Gazze Şeridi'ne insani yardım girmesine yönelik engellerin kaldırılmasını da içerdiğini vurguladı.

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, ellerindeki bilgiye göre; Gazze Şeridi’ndeki İsrailli rehine sayısının 240 olduğunu açıklamıştı. Hamas şu ana kadar tamamı kadın, ikisi İsrailli ve ikisi Amerikalı olmak üzere dört rehineyi serbest bıraktı. (Kısa Dalga)

Dünya