Hamile eşini katleden ve "iyi hal indiriminden" faydalanan Ali Rıza Yüzer'e bir de "haksız tahrik indirimi" istendi

Hamile eşini katleden ve "iyi hal indiriminden" faydalanan Ali Rıza Yüzer'e bir de "haksız tahrik indirimi" istendi
Konya Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi, Konya'nın Çumra ilçesinde 16 Aralık 2020'de 6 aylık hamile olan Sadife Yüzer'i öldüren ve “iyi hal indirimi” ile müebbet hapis cezasına çarptırılan Ali Rıza Yüzer hakkında verilen kararı; “haksız tahrik indirimi uygulanması gerektiği” değerlendirmesi ile bozdu. Sadife Yüzer'in kardeşi Rıfat Yıldız, "Ailecek olay bir daha olmuş gibi üzüldük. Ağırlaştırılmış müebbet istiyoruz" dedi.

Konya'nın Çumra ilçesinde Ali Rıza Yüzer, Sadife Yüzer'i "hamile olduğunu bildiği eşini kasten öldürme" suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırılmış ancak ceza “iyi hal” gerekçesiyle müebbet hapis cezasına indirilmişti.

Konya Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi, ilk derece mahkemesinin kararını bozdu. Bozma kararında, Yüzer hakkında “iyi hal indirimi uygulanması gerektiği” değerlendirmesi yapıldı. Yüzer hakkındaki yargılama, bozma kararının ardından Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden başlayacak.

Sadife Yüzer'in kardeşi Rıfat Yıldız, sanığın ağırlaştırılmış müebbet cezası ile yargılanmasını talep ettiklerini belirterek ANKA Haber Ajansı'na açıklamalarda bulundu. Yıldız şunları söyledi:

"SÜREÇ SONUÇLANMAYINCA OLAY YENİDEN YAŞANIYOR GİBİ HİSSEDİYORUZ"

Herkes şaşırıyor. 'Nasıl böyle bir şey olabilir, 2 can var' diyorlar. Ailecek olay bir daha olmuş gibi üzüldük. Ağırlaştırılmış müebbet istiyoruz. Mahkeme Başkanı’na karşı tarafın avukatı, 'Anne babasını dinleyin' dedi. Başkan reddetti, anne babasının davaya yenilik katmayacağını belirterek dinlemedi. Başkana, ‘Ben bu raddeye akrabalarımın kışkırtmasından dolayı geldim. Çocuk benden değil, namus’ dedi. Normalde attığı bu iftiradan da ceza alması lazım. Ambulans aramış, tampon yapmış deniliyor da yara bacağında olsa dersin ki, ‘Hakikaten gözetmemiş’ ama komple göğüs bölgesine, taşma. Yani milyonda bir yaşama şansı bile yok.

Annem olay olduktan sonra bir hafta sonra ablamın mezarına gitti. Kriz geçirdi, iki saat hastanede bekledik. Olay olalı 15 ay oldu ama mezara gidemiyor. 'Gitsem ölürüm' diyor. Acımız çok büyük. Üç tane yeğenimiz var yurtta. Devletin velayeti sonuçlandırmasını bekliyoruz. Çok mücadele ediyoruz çok darbe aldık. Sürecin sonuçlanmaması olay yeniden olmuş, kardeşim yeniden ölmüş gibi hissettiriyor" dedi. 

Ne Olmuştu?

Konya'nın Çumra ilçesinde Ali Rıza Yüzer, 6 aylık eşi Sadife Yüzer'i 16 Aralık 2020'de öldürdü. Sanık, çocuğun kendisinden olmadığını iddia etmiş ve çıkan tartışmada Yüzer'i öldürmüştü. Yapılan DNA testinde, babası olduğu saptanmıştı. Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi, "gebe olduğunu bildiği eşini kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Yüzer'in olay sonrası eşine tampon yapmasını değerlendirerek, iyi hal indirimi uygulamıştı. Konya Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi ise, Ali Rıza Yüzer'in ifadesinde yer alan eşinin "Çocuklarımızdan sadece Efe senin, diğerleri değil" sözlerini değerlendirerek haksız tahrik indirimi istedi ve kararı bozdu. Ali Rıza Yüzer'in yargılandığı dava, yarın Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılacak.  (ANKA)

Gündem