Hanefi Avcı, Ayhan Bora Kaplan operasyonunu yorumladı: Mafyanın karşı operasyonu

Hanefi Avcı, Ayhan Bora Kaplan operasyonunu yorumladı: Mafyanın karşı operasyonu
Emekli polis müdürü Hanefi Avcı, Ayhan Bora Kaplan'ı gözaltına alan polislerin önce açığa alınması, bugün de gözaltına alınmasıyla ilgili "Mafyanın karşı operasyonu" dedi.

Emekli Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, Ayhan Bora kaplan soruşturması kapsamında yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Medyascope'tan Senem Görür Yücel'e konuşan Avcı, son gelişmeler için "Bu, mafyanın operasyonudur” dedi.

Günlerdir “tek taraflı” bilgilerle muhatap olduğumuzu ve resmî bir açıklama yapılmadığı için kamuoyunun “tek taraflı” olarak yönlendirildiğine vurgu yapan Hanefi Avcı, “Halbuki birkaç gün öncesinden doğru bilgi verilseydi belki farklı yorumlar yapabilirdik. İddialardan biri, 17-25 Aralık benzeri polis içerisinde bir örgütlenme olduğu yönünde. Peki bunu söyleyen kim? Bir kişi ve konuşma telefonda geçiyor” dedi.

Serdar Sertçelik’in Ayhan Bora Kaplan örgütünün ikinci adamı olduğunu hatırlatan Avcı, “Bu kadar olaya karışmış, bu kadar olay içinde yer almış bir kişinin gizli tanık olması da mümkün değil” diye konuştu.

“Şüphem yok, bu, mafyanın karşı operasyonu”

Emniyet’teki yaşananları yorumlayan Avcı, “Mafyanın, organize suç örgütünün şu anda tüm davayı boşa çıkarmak, soruşturma yapanları, Emniyet’i sıkıntıya sokmak için yaptığı bir operasyon. A’dan Z’ye tüm veriler bunu gösteriyor. Emniyet tarafından AK Parti’yi veya bazı bakanları suç örgütü yapacak derecede hiçbir veri yok. Polisler, soruşturma yapanların, hataları-yanlışları da var ama hükümete, bir takım bakanlara yönelik bir komplo hazırlığı olduğuna dair hiçbir emare yoktur. Bu tamamıyla bir örgüt operasyonudur” dedi.

"Cumhur ittifakı yürür"

Yaşananları siyasi açıdan değerlendiren Avcı, “Cumhur İttifakı arasındaki kriz büyür mü?” sorusuna şöyle yanıt verdi:

“AKP ve MHP arasında yıllardır ve devam eden bir işbirliği var. İlerleyen dönemde hem MHP’nin hem de AKP’nin birbirine ihtiyacı var. O açıdan bu denge tutturulmaya devam edecekmiş gibi duruyor. Zaman zaman git geller olur, hatta bazıları çok sancılı olur ama bu denge bence bozulmadan yürütülmeye çalışılır ve yürür.”

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Gündem