Hanefi Avcı'dan 'firari' Levent Göktaş yorumu: Ben elle tutulur belgelerin olduğunu düşünüyorum

Hanefi Avcı'dan 'firari' Levent Göktaş yorumu: Ben elle tutulur belgelerin olduğunu düşünüyorum
Emekli Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, Necip Hablemitoğlu cinayeti şüphelilerinden Levent Göktaş‘a dair açıklamalarda bulundu. Avcı, "İnfazın dışarıdan irtibatlarla yapıldığını düşünüyorum" dedi.

Eski Kaçakçılık ve Organize Suçlar Mücadele Dairesi eski Başkanı Hanefi Avcı, Halk TV yayınlanan Kadraj programına bağlanarak Necip Hablemitoğlu cinayetiyle ilgili aranan emekli Albay Levent Göktaş'la ilgili açıklamalarda bulundu.

Avcı'nın yaptığı açıklamalar şöyle:

"Bu olayın bir terör örgütü olayı olmadığını, devlet içerisinden kaynaklanan bir olay olmadığını düşünüyorum. Kişiler devlet memuru olarak görevliler ama bu infazı başka kurdukları irtibatlarla yapmış olabileceğini düşünüyorum. Bu insanlar kendi geliştirdikleri başka ideolojik irtibatlarla bu olayı yapmış olabilirler. Yüzde yüz bunlar yapmış olabilir diyemiyoruz ama eğer bu insanlar bu infazı yaptılarsa bu cinayeti başka insanlar yönetmiş gibi görünüyor.

Burada en çarpıcı şey her ikisinin de aynı dönemde MİT müsteşarı olma iddiasının yoğunlukta olması. Bu cinayeti çözmeye çalışırken olaya ön yargıyla bakıldı. Bu olayı çözmeye çalışanlar ilk başlarda cemaate yakın insanlardı. Daha sonra 'cemaatin elemanları bu işi yapmışlardır' bakış açısıyla çözme faaliyet izlendi. En sonunda ise tahmin edilmeyen bir boyuta geldi ve tahmin edilmeyen insanlar olayın içinde rol aldı.

Biz o dönemde bize gelen bilgileri emniyete aktardık. O bilgilere bile bakıldığında o insanların içinde olduğu garip yapılar var. Bu yapının yönetimle de irtibatlı büyük olaylarla ilgili bağlantıları var. Şu anda gelinen noktada bu insanlar bir dönem yönetim tarafından örtülü operasyonlarda kullanılma şekilleri görünüyor: Sorunlar iç içe geçmiş gibi görünüyor. Ben elle tutulur belgelerin olduğunu düşünüyorum."

ŞENGÜL HABLEMİTOĞLU: MİT MÜSTEŞARLIĞI SÖYLENTİSİ ÖLÜMÜNÜ GETİRMİŞ OLABİLİR

Prof. Şengül Hablemitoğlu, 2008 yılında verdiği bir röportajda eşi Necip Hablemitoğlu cinayetiyle ilgili "MİT Müsteşarlığı söylentisi ölümünü getirmiş olabilir" demişti.

Hablemitoğlu, "MİT Müsteaşarlığı'na getirileceği” yolunda iddialar üzerine “MİT Müsteşarlığı” söylentisinin eşinin öldürülmesine neden olmuş olabileceğini belirterek şunları söyledi:

"Ben böyle bir bilgiye hiç sahip olmadım, bu bilgi nereden çıktı, bilemiyorum. Necip'in bilgisayarından çıktığı belirtilen bazı yazışmalar gönderildi. Ama çok şaşırdım, aynı bilgisayarı kullanıyorduk, e-mail hesabımız bile ortaktı, öyle bir yazışma hiç olmadı. Hiçbir etkinliği ve yetkinliği olmayan insanların birtakım iddialarda bulunduğunu görüyorsunuz. Ben bu MİT Müsteşarlığı iddiasının da böyle bir söylenti olduğunu düşünüyorum. Böyle bir iddianın, Necip'in öldürülme sürecini hızlandırdığını, hatta sebebi bile olabileceğini düşünüyorum.”

NE OLMUŞTU?

Necip Hablemitoğlu suikastının planlayıcısı olduğu gerekçesiyle hakkında yakalama kararı çıkarılan ancak bulunamayan emekli Albay Levent Göktaş’a ait olduğu iddia edilen sosyal medya hesabından bir açıklama yapılmıştı. Saat vererek suikasta dair bilgiler paylaşacağını dile getiren hesabın Levent Göktaş'a ait olup olmadığı ortaya çıkmıştı.

Gündem