Hangi market kaç üründe indirim ve fiyat sabitleme yapıyor?

Hangi market kaç üründe indirim ve fiyat sabitleme yapıyor?
Ramazan ayı boyunca kimi marketler raflarda bazı ürünlerde yüzde 25'lere varan indirimler yapacak.

Tarım Kredi Marketleri, ramazan ayı boyunca birçok üründe fiyat sabitleyeceğini duyurmuştu. Buna göre temel gıda ve temizlik maddelerinin olduğu 154 kategoride, 900 üründe daha fiyatı sabitledi. Tarım Kredi (TK) Marketleri'nin Ramazan boyunca fiyatları sabitlemesi dalga dalga diğer marketlere de yayılmaya başladı. Sabah gazetesindeki habere göre marketler raflarda bazı ürünlerde yüzde 25'lere varan indirimler yapacak.


Tarım Kredi Holding Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Yılmaz Bademli, "Fiyatı sabit tutulan ürünler 2 bin 281 noktasında satılmaya başlanıldı" dedi.


Onur Market Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Tüfekçi de 160 şubelerinde indirime gittiklerini söyledi. Kıyma ve et fiyatlarını sabitlediklerini daha önce açıkladıklarını hatırlatan Tüfekçi, indirimlerin un ve makarna gibi ürünlerde yüzde 18 civarında olduğunu kaydetti. Bu dönemde temel gıda ve ihtiyaç ürünlerini indirimli satmaya özen gösterdiklerini söyleyen Tüfekçi, "Bayramlıklarda da indirime gitmek için hazırlık yapıyoruz" diye konuştu.

İstanbul Ticaret Odası Perakende Komitesi ve Meclis Üyesi Yavuz Altun, aralarında Carrefour, Migros, Bim, Mopaş, Çağrı, Özen Gıda, Onur Market gibi pek çok önde gelen ulusal ve yerel zincirin Ramazan ayına indirim ve fiyat sabitleme kararıyla girdiğini söyledi. Altun, kendilerinin Happy Center Marketleri olarak indirime gittiklerini ya da fiyat sabitlediklerini söyledi.

ŞOK Marketler CEO'su Uğur Demirel, "Ramazan'a özel indirimle tüketicinin yanında olmaya devam ediyoruz" dedi. İthal pilavlık princin iki buçuk kilogramı 47.50 kuruştan, 41 liraya, 750 gram organik yoğurdun kilosu yüzde 25 indirimle 29.90'a, 650 gram domates salçası yüzde 20'lik indirimle 36 lira 95 kuruşa, 450 gram gevrek yüzde 19 indirimle 44.55 kuruştan, 35.90 kuruşa, beş kilogram unun fiyatı ise yüzde 6.6'lık indirimle 53.50 kuruştan 49.95'e düşürüldü.

Ekonomi