Hastanelerde randevu çilesi: '3-4 ay sonraya randevu veriyorlar, ne yapayım, öleyim mi?

Hastanelerde randevu çilesi: '3-4 ay sonraya randevu veriyorlar, ne yapayım, öleyim mi?
İstanbul Okmeydanı’ndaki Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu Şehir Hastanesi önündeki hastalar, randevu almakta zorlandıklarını, aylar sonrasına randevu verilmesi nedeniyle mağdur olduklarını dile getirdi.

Hastanelerdeki yığılmanın önüne geçilmesi amacıyla Sağlık Bakanlığı’nın 6 Ekim 2022’de aldığı kararla randevu süre aralığı 10 dakikadan 5 dakikaya düşürülmüştü. Mağduriyetle ilgili İstanbul Tabip Odası’nın sosyal medya hesabından dün bir eğitim araştırma hastanesinin randevu ekranı paylaşıldı. Buna göre, bir doktora 10 dakika içerisinde 4 farklı hasta için randevu verildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın randevu sistemiyle ilgili yeni düzenlemeyi yarın açıklaması bekleniyor.

İstanbul Okmeydanı’ndaki Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu Şehir Hastanesi önündeki hastalar, randevu almakta zorlandıklarını, aylar sonrasına randevu verilmesi nedeniyle mağdur olduklarını dile getirdi. Bir yurttaş, geçmişteki hastane kuyruklarını hatırlatarak “Önceden gecenin 3’ünde sıra alıyorduk ama şimdi 3-4 ay sonraya randevu veriyor bana. Ben ne yapayım, öleyim mi o zamana kadar” diye isyan etti. Bir kişi de “Başıma geldi. Onkoloji hastasına randevu verdi. Hasta öldü. Aylar sonra ‘Hastayı mezardan çıkarın, getirin’ dediler” dedi. (ANKA)

Gündem