Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş açıkladı: Hatay'a sadece iki ekip, üç çadır geldi

Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş açıkladı: Hatay'a sadece iki ekip, üç çadır geldi
Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklükteki depremden fazlaca etkilenen Hatay için iki ekip ve üç çadır gönderildiğini aktardı.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen ve Hatay'da da büyük bir yıkıma neden olan depremin üzerinden saatler geçmesine rağmen yurttaşlar ve milletvekilleri Hatay'a yardım ulaşmadığını söylüyor.

Yakınları için endişe eden yurttaşlar enkaz altından sesler geldiğini ve insanların kurtarılmayı beklediğini ifade ediyor.

Belediyeden ve valilikten açıklama yapılmazken Gazeteci Çiğdem Toker, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş‘la yaptığı görüşmeyi Twitter'dan açıkladı.

Hatay'a iki ekip, üç çadır...

Toker'in aktardığına göre, yıkılan binaların enkazı altında halen hayatta çok sayıda insan olduğunu söyleyen Savaş, “Enkaz altındakiler hipotermi ile enkaz başındakiler soğuk ve yağmur ile mücadele ediyor” dedi.

Savaş’ın verdiği bilgiye göre Hatay’a AFAD’dan iki ekip, Kızılay’dan da üç çadır gelmiş. Halihazırda Belediye’nin iş makinaları çalışıyor.

Toker, Başkan Savaş'ın "Gıda, giyim kuşam, barınma, ekip ve insan gücüne ihtiyaç çok büyük. Yardım bekliyoruz" ifadelerine yer verdiğini aktardı. (Kısa Dalga)

Gündem