Hatay kayıplarını defnediyor: Narlıca'daki toplu mezarda iş makineleriyle mezar kazımı devam ediyor

Hatay kayıplarını defnediyor: Narlıca'daki toplu mezarda iş makineleriyle mezar kazımı devam ediyor
Büyük yıkımın yaşandığı Hatay'da depremde hayatını kaybedenlerin çok fazla olması nedeniyle Antakya ilçesine bağlı Narlıca Mahallesi'nde oluşturulan Narlıca Mezar Kompleksi'nde iş makineleri mezar kazmaya devam ediyor.

ESRA TOKAT


Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6'lık iki depremde 10 kentte 40 binden fazla insan yaşamını yitirdi, on binlercesi yaralandı. Depremden en çok etkilenen kentlerin başında ise Kahramanmaraş’ın ardından Hatay geliyor.

Depremzedelerin bir bölümü çadırlarda kalırken bir bölümü de hala sokaklarda, okul ya da ev bahçelerinde kalıyor. Kentte şebeke suyu da kademeli olarak verilmeye başlandı ancak hala gıdaya ulaşımda depremzedeler büyük zorluk yaşıyor. Bölgede olan gönüllüler artık gıda yardımlarının çok azaldığını söylerken kıyafet desteğinin ise yeterli olduğunu bildiriyor.

20 bin kişi hayatını kaybetti

Bölgeye dair bilgi veren Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ise kentte 20 bin kişinin deprem nedeniyle hayatını kaybettiğini, 24 bin yaralı bulunduğunu bildirirken en az 30 bin hasarlı binanın da yıkılmak zorunda olduğunu söyledi.

Büyük yıkımın yaşandığı Hatay'da depremde hayatını kaybedenlerin çok fazla olması nedeniyle Antakya ilçesine bağlı Narlıca Mahallesi'nde oluşturulan Narlıca Mezar Kompleksi'nde iş makineleri mezar kazmaya devam ediyor. Cenazeler işlemlerin hızlı yapılabilmesi ve karışıklığı önlemek için mezar taşlarına isim yerine numara veriliyor. Farklı şehirlerde defin yapmak isteyenlere ise cenazeleri teslim ediliyor.

Özel Haber