Hatay milletvekili Güzelmansur: Arama kurtarma ekiplerini bekliyoruz. Hangi binaya gitseniz insanların sesi geliyor

Hatay milletvekili Güzelmansur: Arama kurtarma ekiplerini bekliyoruz. Hangi binaya gitseniz insanların sesi geliyor
CHP Hatay Milletvekili Güzelmansur, bölgede yaşanan deprem sonrasındaki arama kurtarma çalışmalarını değerlendirirken, “Hangi binaya gitseniz insanların sesleri geliyor” dedi.

Kahramanmaraş ve çevre illerdeki depremlerden sonra arama kurtarma çalışmaları tartışma konusu oldu. CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, arama kurtarma çalışmalarının yetersiz olduğunu anlatırken, “Arama kurtarma ekiplerinin bir an önce gelmesi lazım. Hangi binaya gitseniz insanların sesleri geliyor” dedi.

Güzelmansur, Halk TV yayınında, ilde yaşananlar ve arama kurtarma çalışmaları için şunları söyledi:

“Arama kurtarma ekiplerinin bir an önce gelmesi lazım. Hangi binaya gitseniz insanların sesleri geliyor. Arama kurtarma ekibinin olmadığı çok enkaz var. Hatay’daki Şehir Hastanesi, İskenderun Devlet Hastanesi, özel hastane yıkıldı. Binaların altında bir sürü insan var. Onlar ulaşılamadı. Yardım ekipleri bekliyoruz.

Koordinasyon merkezi kuruldu,hem bölge vekilleri Sayın valimiz.. Sayın Bakan da geldi. Gereken çalışmaları yapıyoruz ama tablo çok kötü. 15 ilçemizin 15’inde büyük hasarlar var. Fay hattının geçtiği binalar, yeni binalar bile kibrit kutusu gibi yok oldu.” (Kısa Dalga)

Gündem