Hatay'da 10 kız öğrencisine tecavüz edip görüntülerini çeken, başka öğretmenlere pazarlayan sanık tahliye edildi!

Hatay'da 10 kız öğrencisine tecavüz edip görüntülerini çeken, başka öğretmenlere pazarlayan sanık tahliye edildi!
Hatay'da bir ilkokulda beden öğretmeni Murat Sağıroğlu, beş yıl boyunca 10 kız çocuğunu istismar etti, şiddet uyguladı, görüntülerini çekti ve başka öğretmenlere 'pazarladı.' Hakkında dava açılan Sarıoğlu, tahliye edilince kayıplara karıştı. Şimdi soru şu: Bu dehşet yıllarca sürerken diğer öğretmenler durumu neden anlamadılar?

Hatay’daki bir köy okulunda çocuklara yönelik yıllarca süren cinsel istismar ve şiddet, eğitim sisteminin sorgulanmasına neden olacak boyutta. Beden eğitimi öğretmeninin beş yıl boyunca 10 çocuğa yönelik sürdürdüğü cinsel istismarın okulda diğer öğretmenler tarafından nasıl fark edilmediği tartışma konusu...

Halt TV'den Seyhan Avşar'ın haberine göre Hatay merkeze bağlı Akçaova Köyü’ndeki ilköğretim okulunda beden eğitimi öğretmeni Murat Sağıroğlu’nun çocuklara yönelik istismarı Hatay’da görülen dava dosyasına girdi.

Dosyaya göre öğretmen Sağıroğlu bir etüt günü, H.Y. ‘den, okulun bilgisayar odasına çay getirmesini istedi. H.Y. çayı götürdükten sonra öğretmen Sağıroğlu kapıyı kilitledi. Sağıroğlu o dönem 11 yaşında olan öğrencisine, “Seninle birlikte olmak istiyorum” dedi. Duyduğu sözlerin dehşeti ile kaçmaya çalışan H. Y.’ye öğretmeni Sağıroğlu tarafından darp edildi ve cinsel şiddete maruz kaldı.

İstismar burada da bitmedi. Sağıroğlu okulun pek çok yerinde H.Y.’ye yönelik cinsel istismarını sürdürdü ve çocuğa şiddet uyguladı. Çocuğun çıplak fotoğraf ve videolarını çekti. H.Y. istismar sonucu hamile kaldı. Sağıroğlu onu arkadaşının kliniğine götürerek kürtaj ettirdi.

Köydeki öğretmenler istismara ortak oldu

Ailesinin, durumu öğrenmesi halinde kendisini öldüreceğini düşünen H.Y. yaşadıklarını kimseye anlatamadı. İstismar yıllarca sürdü. H.Y. “Okul bitti. Kurtuldum” derken istismar artarak devam etti. Dava dosyasına göre Murat Sağıroğlu görüntülerle tehdit ettiği H.Y.’yi öğretmen arkadaşları Engin Y., İbrahim O., Abdullah A., Murat O. ile kuzeni Özmen Ö.’ye de ‘pazarladı.’

Bu karanlıktan nasıl kurtulacağını bilemeyen H.Y. ailesi tarafından köyden bir kişi ile nişanlandırıldı. Ancak Sağıroğlu’nun H.Y.’yi sürekli alıkoyması nişanlısının dikkatini çekti ve olay ortaya çıktı. H.Y. kendisine bunu yaşatanlardan şikâyetçi oldu.

İlk ifadesinde öğretmenleri ve Murat Sağıroğlu’nun defalarca kez istismarına uğradığını anlatan H.Y., “Okumak istiyordum. Başıma gelenler karşısında ailem beni öldürür diye korktum. Kimseye anlatamadım” dedi.

Sağıroğlu’nun, kendi ablasına, okuldan başka arkadaşlarına da aynı şeyleri yaşattığını söyleyerek tek tek mağdur isimlerini sıraladı.

Yıllar süren bir dehşetin içine düşen H.Y.’nin anlatımları üzerine soruşturma başlatıldı ve Murat Sağıroğlu hakkında arama kararı verildi.

Sağıroğlu’nun evinde yapılan aramada ele geçirilen bir dijital kartta okuldan diğer öğrencilerin istismara uğradığı görüntülere ulaşıldı.

Sağıroğlu’nun istismarına uğrayan 10 öğrenci ifadelerinde yaşadıkları dehşeti tek tek anlattı. Öğrencilerden F.Y. ifadesinde, “Murat Sağıroğlu 6’ıncı sınıftan beri öğretmenimdi. ‘Ya benimsin ya kara toprağın’ diyordu. Sonra bir gün beni lojmana çağırdı. Zorla bana tecavüz etti. Sonra elinde görüntülerimin olduğunu söyledi. Tehdit etmeye başladı” dedi.

Tahliye edildi ve kayıplara karıştı

Murat Sağıroğlu ise ifadesinde küçük çocukların 'rızaları' olduğunu öne sürdü. Öğretmenler Murat Sağıroğlu, Engin Y., İbrahim O., Abdullah A., Murat O. ile Sağıroğlu’un kuzeni Özmen Ö. hakkında Hatay 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde “Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma”, “Çocuğun basit cinsel istismarı”, “Özel hayatın gizliliğini ihlal”, “Reşit olmayanla cinsel ilişki”, “Çocuğun nitelikli cinsel istismarı” suçlarından dava açıldı.

Yargılama sürecinde karardan hemen önce Murat Sağıroğlu tahliye edildi ve kayıplara karıştı. Sağıroğlu hakkında 158 yıla yakın hapis cezası verildi. Dosya istinaf mahkemesine gitti. (Kısa Dalga)

Gündem