Hatay'da delil karartma iddiası: Yapı Denetim ve Yapı Malzeme Şube Müdürlüğü için yıkım kararı alındı, avukatlar karara karşı

Hatay'da delil karartma iddiası: Yapı Denetim ve Yapı Malzeme Şube Müdürlüğü için yıkım kararı alındı, avukatlar karara karşı
Avukat Bedia Büyükgebiz, sosyal medya hesabından Hatay’da yer alan Yapı Denetim ve Yapı Malzeme Şube Müdürlüğü için yıkım kararı çıktığını, müdürlükte ıslak imzalı resmi evraklar olduğunu söyledi. Büyükgebiz, yapılan işlemin 'delil karartmaya girebileceğini' ifade etti.

Avukat Bedia Büyükgebiz, Hatay’da yer alan Yapı Denetim ve Yapı Malzeme Şube Müdürlüğü için yıkım kararı çıktığını söylediği bir paylaşımda bulundu.

Bedia Büyükgebiz, bugün öğle saatlerine sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Yapı Denetim ve Yapı Malzeme Şube Müdürlüğü’ne geldim. Burası tek katlı bir bina. Burada Hatay merkez ve ilçelere ait okul, işyeri ve konutların laboratuvar test sonuç evraklarının bulunduğu yüzlerce ıslak imzalı resmî evrak var. Biraz önce şube müdürü yıkım kararının verildiğini yavaş yavaş buraya geldiklerini söyledi. Şu anda karşımda. Mesela arkadaşlar, zemin katın kolon basınç dayanımı 25 MPa olmalı iken bizim gördüğümüz evraklardaki bazı binalarda 7-10 arası. Bu binanın yapımına müsaade etmişler, kat çıkılmış ve sonra karot alınmış. Girilmeyen yüzlerce enkaz bina varken, neden tek katlı devlet dairesinin yıkım kararı olduğunu biri söylesin! Enkazdan geldim, yeni iki çocuk bedeni çıkarıldı- aileler ölülerine tek parça kavuştukları için şükreder konuma geldi burada. Biri bu kararı, mesnedini açıklasın lütfen" demişti.

'Resmi evraklar havada uçuşuyor'

Paylaşımınlar ardından son durum hakkında bildi veren Av. Bügükgebiz, şunları aktardı:

“Son durum bu, meslektaşım Pınar Dursun haber verdi, Gözde İbiş sağ olsun Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Bey ile irtibat kurdurdu. Onlar şu an bakanlarla konuşuyor. Hatay Barosu Başkanı Cumhuriyet Başsavcılığı’na karar vermesi için baskı yapıyor. Biz buradaki kepçeyi durdurduk çünkü bunların hepsi bir delil karartmaya girer neredeyse ıslak imzalı resmi evraklar havada uçuşuyor.

Hemen meslektaşımıza ulaşarak alana geldik. Bina yıkılmıştı. Enkazın kaldırılması için gelen iş makinaları ve itfaiyeyi alandan uzaklaştırdık. Hatay Barosuna haber vererek savcılığa bildirimde bulunulmasını istedik. Savcılığa teslim etmek üzere delilleri korumaya alıyoruz.” (Kısa Dalga)

Gündem