Hatay'da yurttaşlar enkaz altındaki yakınları için yardım çağrısı yapıyor: 'Yardım ekipleri nerede kaldı?'

Hatay'da yurttaşlar enkaz altındaki yakınları için yardım çağrısı yapıyor: 'Yardım ekipleri nerede kaldı?'
Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen ve Hatay'da da büyük bir yıkıma neden olan depremin üzerinden saatler geçmesine rağmen yurttaşlar ve milletvekilleri Hatay'a yardım ulaşmadığını söylüyor. Yakınları için endişe eden yurttaşlar enkaz altından sesler geldiğini ve insanların kurtarılmayı beklediğini ifade ediyor.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen ve Hatay'da da büyük bir yıkıma neden olan depreme dair CHP Milletvekili Suzan Şahin, kentteki durumla ilgili saat 13.00 sularında Halk TV yayınında açıklamalarda bulundu. Şahin, "Henüz AFAD'la ilgili tek bir kişi gelmedi. Neredeyse 7 saat geçti. Hiçbir devlet yetkilisi yok. AFAD yok, ilgili bakanlar yok. Can çekişiyor vatandaşlar binaların içerisinde, sesleri geliyor. Herkes sinir harbi içerisinde. Vatandaşlar kendi imkanlarıyla temizlemeye çalışıyor" dedi.

CHP Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir de Artı TV canlı yayınına bağlanarak "Büyük bir felaket. Bizim istediğimiz arama kurtarma ekibi. Ne su ne yemek istiyoruz. Arama kurtarmak ekibi istiyoruz. 10 bin civarında ev yerle bir. Arama kurtarma şu anda yok. Dünyanın neresinde varsa talep ediyoruz. İnsanlar göçüklerin altında. Aile fertlerim de var ama bütün Hataylılar benim kardeşim. Arama kurtarma ekibi istiyoruz. Başka da diyecek bir şeyim yok" dedi.

Hatay-Reyhanlı yolunun da deprem sırasında yıkıldığı bildirilirken Hatay Valisi Rahmi Doğan da depreme ilişkin açıklamasında "Antakya ve Kırıkhan'da yıkık binalar var. İskenderun'daki ve Antakya'daki devlet hastaneleri yıkıldı. Polisevi de yıkıldı" bilgisini paylaştı.

Öte yandan sosyal medyada da yurttaşlar Hatay için yardım çağrısında bulunuyor. Enkaz altındaki yakınlarına ulaşamayan ve depremden saatler geçmesine rağmen kente yardım ekiplerinin ulaşmadığını ifade ederek sosyal medyadan yardım çağrısında bulunuyorlar. Söz konusu paylaşımlardan bazıları şöyle:

'Burası Hatay Arsuz, henüz yardım ekipleri hala ulaşmamış'

'Göçükten çocuk sesleri geliyor'

'Hala AFAD ekibi gitmemiş'

'Biz burda unutulduk'

'Yaralılar ses veriyor, yardım ekibi yok'

'Sesimizi duyun'

'Yardım gitmiyor'

'Lütfen sesimizi duyun'

Yurttaşlar kendi imkanlarıyla korunmaya çalışıyor

Yardım ekiplerinin henüz ulaşmadığı kentte evlerine girmekten korkan yurttaşlar kendi imkanlarıyla korunmaya çalıştığı görülüyor.

'Ne olur Hatay'a yardım edin'

(Kısa Dalga)

Gündem