Hatay'daki depremlerde can kaybı 6'ya yükseldi

Hatay'daki depremlerde can kaybı 6'ya yükseldi
Hatay merkezli depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 6'ya yükseldi. 294 kişinin yaralandığı depremlerin ardından 90 artçı meydana geldi.

Afet ve Acil Durum (AFAD) Yönetimi Başkanlığı verilerine göre saat 20.04'te merkez üssü Hatay'ın Defne ilçesi olan 6.4 büyüklüğünde, 3 dakika sonra ise merkez üssü ise Hatay'ın Samandağ ilçesinde 5.8 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Defne ilçesindeki deprem zeminden 16.74 kilometre; Samandağ merkezli deprem ise 7 kilometre derinlikte meydana geldi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 15 gündür beşik gibi sallanan bölgede son depremler birçok il ve komşu ülkelerde hissedildi.

Depremlerin ağır hasarlı birçok binada yıkıma neden olduğu belirtiliyor. Son depremlerde 6 kişinin hayatını kaybettiği, 18'i ağır 294 kişinin ise yaralandığı bildirildi.

AFAD'dan yapılan açıklamada, "Hatay Defne’de, 20 Şubat günü 20.04’te 6.4 büyüklüğünde bir deprem yaşanmıştır. Ardından en büyüğü 5,8 olan 90 artçı, meydana gelmiştir. 18’i ağır 294 vatandaşımız, sağlık birimlerince çevredeki çeşitli hastanelerde tedavi altına alınmıştır. Maalesef, 6 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir" denildi. (DHA)

Gündem