Havuç neden 50 lira?

Havuç neden 50 lira?
İstanbul'da havuç halde 30 liraya, pazar ve marketlerde ise 50 liraya satılıyor. Buna sebep olarak piyasadaki buzhane havuçlarının azalması gösterildi.

Çoğunlukla kış mevsiminde yetişen ve sofraların vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan havucun kilosu 50 liraya kadar çıktı.

Halden çıkış fiyatı da 30 - 35 lira arasında değişen havucun market fiyatı da semt pazarlarıyla neredeyse aynı hale geldi.

Yılda birkaç defa hasat edilebilen havucun yeni mahsulünün olmaması ve buzhanede tutulan havuçların piyasada bulunması tezgahlara da yansıdı.

İstanbul Halciler Derneği Başkanı Numan Dayan, yeni ürünlerin piyasaya girmesiyle, fiyatlarda çok hızlı bir düşüş yaşanacağını vurguladı.

Tanesi 7 liraya denk gelen havuç için vatandaşın kimi ihtiyacı kadar havuç aldığını söylerken, kimi de alamadığını ifade etti.

'Fiyatları çok hızlı düşecek'

İstanbul Halciler Derneği Başkanı Numan Dayan, havucun da patates ve soğan gibi senede birkaç defa hasat edilen bir ürün olduğuna dikkat çekerek, "Eylül ve ekimde hasat edilen ürünler, buzhaneye konur koruma amaçlı. Bunlar geçen seneye göre buzhanelere daha az ürün kondu. Sebebi geçen sene üretici ektiğinin karşılığını alamadığı için. Buzhanede de ürün az olunca son 2 - 3 haftadır fiyatlarda anormal bir artış oldu. Son günlerde yeni ürünlerin piyasaya girmesiyle birlikte siz de fark edeceksiniz, pazar da fark edecektir, çok hızlı bir düşüş yaşanacaktır."

Dayan, yeni mahsullerin dün itibariyle hale ulaşmaya başladığını belirterek fiyatların 10 - 15 liraya düşebileceğini ifade etti. (DHA)

Ekonomi