Hayvan barınağındaki dehşete 2 gözaltı

Hayvan barınağındaki dehşete 2 gözaltı
Konya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı hayvan barınağındaki, “öldüren şiddet” görüntüleri üzerine adli soruşturma başlatan Konya Başsavcılığı’nın talimatıyla 2 kişi gözaltına alındı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, oluşturulması gereken hayvan barınaklarına örnek gösterdiği Konya Belediyesi’ne ait Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde köpeklerin kafalarına vurarak öldürülmeleri görüntüleri üzerine idari ve adli soruşturma başlatıldı.

Adli soruşturmayı yürüten Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, iki kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Başsavcılık, soruşturmanın devam ettiğini bildirdi.

Görüntülerin ortaya çıkmasından sonra Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı da idari soruşturma başlatıldığını açıklamıştı. Belediye’den yapılan açıklamada, “Görüntülerle ilgili Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Hayvan Sağlığı Şube Müdürü hakkında disiplin soruşturmasına başlanması, bu süreçte, ilgili şube müdürü hakkında görevden uzaklaştırma tedbiri uygulanmasına karar verilip, olaya karışan işçilerin iş akdinin feshedilmesi ve sorumlular hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmuştur” denilmişti.

Erdoğan örnek gösterdi

Şiddet görüntülerinin yayıldığı Konya Belediyesi’ne ait hayvan barınağı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından örnek gösterilmişti. Erdoğan, Bitlis’te, kuduz olan bir köpeğin 10 yaşındaki çocuğu ısırması ve çocuğun ölümüyle ilgili G20 Zirvesi’nin yapıldığı Endonezya’dan dönerken uçakta şu ifadeleri kullanmıştı:

“Sahipsiz hayvanların yeri sokaklar değil, barınaklardır. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığına gerekli talimatları verdim. Bakanlarım çalışıyor. Bu işi boş bırakmamalıyız.

Konuyla ilgili atılacak adımlar neyse, ne tedbir gerekiyorsa yerine getirilecek. Bu konuda öncelikli olarak belediyeler, barınaklar inşa ederek sahipsiz, başıboş sokak hayvanlarını toplamalı.

Gündem