Hazine Bakanlığı, Gelire Endeksli Senet ihracının detaylarını açıklandı

Hazine Bakanlığı, Gelire Endeksli Senet ihracının detaylarını açıklandı
Hazine ve Maliye Bakanlığı gelire endeksli senet ihracının detaylarını açıkladı: GES’lerin getirileri, DHMİ ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’nden bütçeye aktarılan hasılat paylarına endekslendi.

Hazine Bakanlığı'nın açıklamasına göre Türkiye genelinde 15-22 Haziran arasında gelire endeksli senet (GES) ihracına ilişkin talep toplama işlemleri gerçekleştirecek.

Duyuruda, "Senetler için asgari talep tutarı 1.000 TL olup 1 TL’nin katları şeklinde ihraç edilecek. Senetler, talep toplama dönemini takip eden haftada, 24 Haziran 2022 Cuma gününde, yatırımcıların hesaplarına aktarılacak. GES’lerin getirileri, Kamu İktisadi Teşebbüsleri içerisinde yer alan Devlet Hava Meydanları İşletmeleri (DHMİ) ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’nden (KEGM) bütçeye aktarılan hasılat paylarına endeksli olacak. Bu çerçevede, söz konusu senetlerin getirilerine ilişkin ödemelerin hesaplanmasında DHMİ ve KEGM tarafından bütçeye aktarılan üç aylık hasılat payları toplamı esas alınacak" ifadelerine yer verildi.

"GES'LER BÜTÇEYE AKTARILAN HASILAT PAYLARINA ENDEKSLENDİ"

Gazeteci Bahadır Özgür, Bakanlığı'nın açıklamasını "GES’lerin getirileri, Devlet Hava
Meydanları İşletmeleri (DHMİ) ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’nden (KEGM) bütçeye aktarılan hasılat paylarına endekslendi" diye paylaştı.

Ekonomi