Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan: “Serbest piyasa mekanizmasından taviz yok”

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan: “Serbest piyasa mekanizmasından taviz yok”
Lütfi Elvan, serbest piyasa mekanizmasından herhangi bir taviz kesinlikle olmadığını belirterek “Makroekonomik istikrarın ön koşulları fiyat istikrarı ve finansal istikrardır" dedi.





Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, yaptığı yazılı açıklama ile serbest piyasa mekanizmasından herhangi bir tavizin kesinlikle söz konusu olmayacağını söyledi. Elvan, açıklamada, "Makroekonomik istikrarın ön koşulları fiyat istikrarı ve finansal istikrardır" vurgusu yaptı.

Elvan, açıklamasında şöyle dedi:

“Makroekonomik istikrarın ön koşulları fiyat istikrarı ve finansal istikrardır. Bu alanlarda istikrar olmaksızın güçlü, kaliteli ve sürdürülebilir bir büyümeye ulaşmak mümkün değildir. Uygulamakta olduğumuz ‘enflasyonda düşüşü önceliklendiren’ makro politika çerçevesi, enflasyonda kalıcı düşüş sağlanana kadar kararlılıkla sürdürülecektir. Maliye politikalarını, para politikasını tamamlayıcı yönde fiyat istikrarını desteklemek amacıyla uygulamaya devam edeceğiz. Piyasaların etkin ve sağlıklı işleyişini son derece önemsiyoruz. Bu kapsamda serbest piyasa mekanizmasından herhangi bir taviz kesinlikle söz konusu olmayacak, liberal kambiyo rejiminin uygulanmasına kararlılıkla devam edilecektir."

Ekonomi