İktidara yakın medyadan EYT tarihi: 15 Ocak

İktidara yakın medyadan EYT tarihi: 15 Ocak
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin TBMM Bütçe Sunumu'nun ardından EYT düzenlemesinin 15 Ocak 2023’te yürürlüğe gireceğine ilişkin haberler yayınlandı. Bakanlık, EYT ile ilgili tarih vermediklerini açıklayarak söz konusu tarihi yalanlasada, iktidara yakın medya, kulis haberi olarak düzenlemenin 15 Ocak'ta yürürlüğe gireceği haberini yayınlamaya devam etti.

TBMM Bütçe Sunumunda açıklamalarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Nebati'nin düzenlemenin 15 Ocak 2023’te düzenlemeye gireceğini söylediği öne sürüldü. Haberlerde, Bakan Nebati'nin “Buna göre çalışmalar yapılıyor. Önümüzdeki süreçte bütçe görüşmeleri var. TBMM Genel Kurulu'nda hemen sonrasında bir torba gelecek Meclis'e. Bu torbada EYT konusu yer alacak” dediği iddia edildi. Bakanlık tarafından yalanlanan haber, iktidara yakın medya tarafından 'kulis haber' olarak yayınlanmaya devam etti.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer verildi:

"Bakanlığımız emeklilikte yaşa takılanlar için yapılacak düzenleme konusunda başta işçi ve işveren örgütleri olmak üzere odalar ve diğer ilgili sivil kuruluşlarla sürdüğü görüşmeleri tamamladıktan sonra çalışmaya nihai halini verip TBMM'ye sunacak ve uygulama takvimi TBMM tarafından belirlenecektir." (Kısa Dalga)

Ekonomi