"Hazırlıklarımız 19 yıl sürdü, daha yeni başlıyoruz" diyen AKP’li Ünal'dan kabine değişikliği açıklaması

"Hazırlıklarımız 19 yıl sürdü, daha yeni başlıyoruz" diyen AKP’li Ünal'dan kabine değişikliği açıklaması
AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, “Cumhurbaşkanımız ekibiyle beraber yeni bir düzenleme yapacaktır, yeni bir düzenlemeye gidecektir. Önümüzdeki günlerde bunu göreceğiz" dedi. Ünal, kongre öncesi ise "Hazırlıklarımızı tamamlamamız 19 yıl sürdü, yeni başlıyoruz" mesajı verdi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, katıldığı canlı yayında kabine değişikliğine ilişkin "Sayın Cumhurbaşkanımız ekibiyle beraber yeni bir düzenleme yapacaktır, yeni bir düzenlemeye gidecektir. Önümüzdeki günlerde bunu göreceğiz" diye konuştu.

Mahir Ünal, NTV canlı yayında şunları söyledi:

“Şimdi tabi değişim konuşulmaya başlanınca kaçınılmaz olarak bütün sistemin bir parçası değiştiğinde sistemin hepsinde bir hareketlilik ortaya çıkıyor. Şimdi 2023'e dönük sadece partide değil diğer alanlarda da sayın Cumhurbaşkanımız ekibiyle beraber yeni bir düzenleme yapacaktır, yeni bir düzenlemeye gidecektir. Önümüzdeki günlerde bunu göreceğiz.”

“Hazırlıklarımız 19 yıl sürdü, daha yeni başlıyoruz”

Ünal, partisinin 7. Olağan kongresi öncesinde Hürriyet’ten Tülay Demir’in sorularını da yanıtladı. AKP 7. Olağan Kongresi’ni, “2023’ün başlangıcı” olarak tanımlayan Ünal, şöyle konuştu:

“Yani biz bu kongredeki kadrolarla 2023 seçimlerine gideceğiz, bu kadrolarla Cumhuriyet’in 100’üncü yılını karşılayacağız ve ikinci büyük yürüyüşümüze başlayacağız. 19 yıl boyunca sağlıkta, ulaşımda, bilişimde, eğitimde, özetle her alanda Türkiye’yi 2023’e hazırladık. Şimdi bize diyorlar ki “19 sene oldu, 20 sene oldu”... Biz de onlara diyoruz ki “Biz daha yeni başlıyoruz”… Bugüne kadar yaptığımız her şey aslında hazırlıktı. Hazırlıklarımızı tamamlamamız 19 yıl sürdü ve asıl şimdi başlıyoruz. 24 Mart yeni ve büyük bir yolculuğun başlangıcı.”

Politika